YPG'nin sözde komutanı İzmir'de yakalandı

İzmir’de, PKK ile irtibatlı olarak faaliyet gösteren şüphelilere yönelik yapılan operasyonlarda 12 kişi gözaltına alındı. PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG içinde sözde komutanlık görevinde olduğu, silahlı çatışmalara girdiği ve sıcak bölgelerde bulunduğu belirlenen Ş.R. ile parmak izleri Buca'da ele geçirilen molotof kokteyllerindeki parmak izleriyle örtüşen M.M.'nin de şüpheliler arasında bulunduğu bildirildi.

Haberler 03.05.2019 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

zmir Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekipleri, dün sabah saatlerinde PKK üyelerine yönelik, e zamanl operasyonlar gerçekletirdi. Adreslere düzenlenen basknlarda, 12 kii gözaltna alnd. Yaplan aramalarda, haklarnda toplatma karar olan çok sayda yasak yayn, örgütsel malzeme ve dijital materyal ele geçirildi. Gözaltna alnan üpheliler, Terörle Mücadele ube Müdürlüüne götürüldü.

Gözaltna alnanlar arasnda, PKKnn Suriye kolu PYD/YPG içinde silahl çatmalara giren ve 4 yl boyunca eyh Maksut bölgesinde bulunduu belirlenen .R. ile parmak izleri, yaklak 8 ay önce Bucada ele geçirilen molotof kokteyllerindeki parmak izleriyle örtüen M.M.nin de bulunduu belirtildi.

Ana Sayfaya Git