YPG/PKK'ya kış üslenmesi öncesi ağır darbe

Türkiye'nin barış, huzur ve güvenliğini bozmak için bebek ve çocukları dahi hedef almaktan çekinmeyen terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik kış üslenmesine hazırlandığı eylülde düzenlenen başarılı operasyonlarda, aralarında sözde sorumluların da bulunduğu 110 terörist etkisiz hale getirildi.

Haberler 06.10.2020 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüü, Jandarma Genel Komutanl ve Milli stihbarat Tekilat Bakanlnn, ülkenin huzur, güven ve kardeliini bozmaya çalan terör örgütlerine yönelik amansz takibi, güvenlik korucularnn da desteiyle kararllkla devam ediyor.

Gece gündüz demeden ehir merkezleri ile krsal alanlarn yan sra yurt dnda da teröristlerin peini brakmayan, olumsuz hava koullar ve zorlu arazi artlarna ramen haftalarca krsalda kalarak operasyonlarn sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütü YPG/PKKya eylül aynda da ar darbe vurdu.

1-30 Eylül tarihlerinde yurt içi ve dndaki operasyonlarda 110 terörist etkisiz hale getirildi. K üslenmesi öncesi eli kanl terör örgütü PKK ve gençlik yaplanmasna yönelik birçok ilde bu süreçte gerçekletirilen operasyonlarda gözaltna alnan 178 üpheliden 41i tutukland.

Eylülde terör örgütü YPG/PKKnn saldrlarnda 8 güvenlik görevlisi ehit oldu, 1 asker yaraland.

- K üslenmesi öncesi örgütün lojistiine darbe

Eylülde örgüte eleman kayplarnn yan sra lojistik olarak da ar darbe indiren güvenlik güçleri, önceki aylarda olduu gibi eylülde de yurt içi ve dnda terör unsurlarn yok etmek için çalmalarn ara vermeden sürdürdü.

Eylülde teröristlerin etkisiz hale getirilmesi ve snak ile barnaklarnn imha edilmesi amacyla yurt genelinde güvenlik güçlerince yaplan geni çapl operasyonlarda çok sayda silah, patlayc ve mühimmat ile yüklü miktarda yaam malzemesi ele geçirildi. Operasyonlarda, teröristlerce kullanlan çok sayda maara ve snak imha edilerek, k üslenmesine hazrlanan örgüte büyük darbe vuruldu.

- Yurt genelinde teröristlere yönelik operasyonlar sürüyor

çileri Bakanl, terör örgütüne yönelik Mardinde 1 Eylülde Yldrm-8 Savur Operasyonu, Bingöl, Diyarbakr ve Muta 3 Eylülde Yldrm-9 enyayla Operasyonu, Vanda 8 Eylülde Yldrm-10 Norduz Operasyonu, Siirtte 11 Eylülde Yldrm-11 Herekol Operasyonu, Bitliste 18 Eylülde ise Yldrm-12 Bekaynak Operasyonu balatt.

Jandarma ve güvenlik korucularnn katlmyla düzenlenen operasyonlarda teröristlere ait çok sayda snak ve barnak imha edildi.

Emniyet ve jandarmann ikna çalmalaryla terör örgütünden kaçlarn artt bu yl, 1 Ocaktan bu yana ikna yoluyla gelen örgüt mensubu says 29 Eylül itibaryla 171e yükseldi.

- Krmz ve turuncu kategoride aranan terörist etkisiz hale getirildi

Eylül aynda yurt genelinde yürütülen operasyonlarda terör örgütü PKKnn birçok sözde sorumlusu da etkisiz hale getirildi.

Bitliste 6 Eylülde düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 6 teröristten birinin Terörden Arananlar Listesinde turuncu kategorideki PKK mensubu ve sözde YJA Star sorumlusu Rohani Dersim kod adl Özlem Atsak olduu belirlendi.

Milli stihbarat Tekilatnn Ukraynada düzenledii operasyonda yakalanarak 11 Eylülde stanbula getirilen terör örgütü PKK/KCK mensubu sa Özer, tutukland.

Yldrm-10 Nordoz Operasyonu kapsamnda, Vann çatak ilçesi Andiçen Mahallesi krsalnda 11 Eylülde hava destekli teröristlere yönelik operasyonda etkisiz hale getirilen 3 teröristten birinin krmz kategoride aranan ve sözde Botan saha sorumlusu olarak faaliyet gösteren Agit Civyan kod adl Vahiyettin Karay olduu tespit edildi.

Teröristin, 2007de 12 askerin ehit olduu Hakkari Dalca saldrsnn planlayclarndan ve uygulayclarndan olduu, 19 Austos 2008de Hakkari Yüksekova Karl köyünde askeri konvoyun geçii esnasnda EYP (el yapm patlayc) patlatlmas eyleminin talimatn verdii, 22 Austos 2008de Yüksekova Havre Tepede bulunan askeri birlie szma eylemini gerçekletiren grup içerisinde bulunduu ve 12 Temmuz 2008de Yüksekova Veragöz bölgesinde askeri malzeme tayan kamyonlarn yaklmas eyleminin talimatn verdii belirlendi.

Ayn operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin ise örgütün sözde Botan saha karargahnda sözde Botan eyaleti sorumlusu Özgür Gabar kod adl Frat imann korumas olarak faaliyet gösteren Canfeda Goyi kod adl Tekin Yldrm ve yine ayn teröristin korumas ve muhaberecisi Diren Amed kod adl terörist olduu saptand.

- ehit ve sivillerin kan yerde kalmad

çileri Bakan Süleyman Soylu, 13 Eylülde Hakkarinin Yüksekova krsalnda turuncu kategoride aranan Velat kod adl terörist Eyyüp Alper ile örgütte sabotajc olarak faaliyet gösteren Nidal kod adl Ahmet Akmann ölü ele geçirildiini bildirdi.

Sözde Esendere bölge sorumlusu olan terörist Alperin, 2014 ylnda Yüksekovada Cengiz Topel Caddesinde bir otelin önündeki 3 askeri personelin ehit olduu silahl saldrnn, 2017 ylnda AK Parti Esendere Belde Bakan Tayfun Ayhann aabeyi Murat Ayhann hayatn kaybettii silahl saldr ile daha birçok kanl eylemin faili olduu tespit edildi.

Etkisiz hale getirilen dier terörist Akmann ise örgütte sabotajc olarak faaliyet gösterdii, 2018 ylnda Yüksekova çobanpnar köyü yolunda polis özel harekata ait zrhl aracn geçii esnasnda düzenlenen ve 1 özel harekat polisinin ehit olduu, 10 özel harekat polisinin yaraland EYPli saldrnn failleri arasnda olduu belirlendi.

- Idr, Ar ve Kars krsalnda aktif rol alan terörist ölü ele geçirildi

Geçen yl Irakn kuzeyindeki Kandil Goine bölgesinde sözde takm komutan olarak faaliyet yürüttüü tespit edilen Ferman kod adl terörist Ercan Yacan, 16 Eylülde Vanda yakaland.

çileri Bakanl, Yldrm-3 Idr Operasyonu kapsamnda gri kategoride aranan Roni kod adl Halis Erdoann 21 Eylülde ölü ele geçirildiini bildirdi. Söz konusu teröristin 2015-2020 yllar arasnda Idr, Ar ve Kars illeri krsalnda meydana gelen terör olaylarnda aktif rol ald kaydedildi.

Terör örgütü PKKnn sabotajcs olan ve turuncu kategoride aranan Baver-çektar kod adl terörist, Erzincan polisinin koordinesinde eylül aynda Amasyada düzenlenen operasyonda, üzerindeki el bombas ile intihar eylemi yapmak isterken etkisiz hale getirilip yakaland. Terörist, çkarld mahkemece tutukland.

Yldrm-11 Herekol Operasyonu kapsamnda Siirtte 30 Eylülde etkisiz hale getirilen 5 PKKl teröristin, Piyade Uzman Onba Bekir Günde ve sivil Hamit Onatn ehit edildii saldrlarn faili olduu belirlendi.

Ana Sayfaya Git