YSK Başkanı Güven: Davaların içeriğiyle ilgili açıklama yapmayacağım

YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, seçim sürecinin sona erdiğini ve artık yargı sürecinin başladığını belirterek, "Yargı sürecinde bakmış olduğumuz davaların içeriğiyle ilgili herhangi bir açıklama yapmayacağım" dedi.

Haberler 06.04.2019 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YSK binas önünde basn mensuplarnn sorularn yantlayan Bakan Sadi Güven, seçim sürecinin sona erdiini hatrlatarak, imdi yarg sürecinin baladna dikkat çekti. YSKnn iki görevi olduuna iaret eden Bakan Güven, Bir tanesi yarg görevi, bir tanesi de dier seçim i ve ilemlerine ilikin hazrlklar ve seçimi yönetme görevi. Seçimin sona ermesinden itibaren YSKnn yargya ilikin görevi balad. u anda yaptmz da tam bu. YSK olarak 11 yüksek mahkeme üyesi, önüne gelen ikayetlerle ilgili toplanp dosyalarla ilgili karar veriyor. Biz bu karar verirken, yasal olarak YSKda temsilci bulundurma hakkna sahip AK Parti, CHP, MHP, HDP ve yi Parti temsilcileri de bizim karar verme sürecinde yapm olduumuz tüm toplantlarda hazr bulunuyorlar. Ve kendi görülerini bildirmek suretiyle de kurula katkda bulunuyorlar. Kurul bu ekilde önüne gelen dosyalar bir an önce sonuçlandryor. Bu süreç devam ediyor dedi.

HER BR DOSYA çN HABER BEKLEMEYN

Hakimlerin, yarg sürecinde bakm olduu davalarla ilgili herhangi bir açklama yapmayacan belirten Güven, konumasnn devamnda ise unlar söyledi:

Sizin haber alma özgürlüünüz var ama benden her bir dosya için haber beklemeyin. Bunu söylemeyeceim. Daha önceki seçimlerde de bunu belirttim. Yarg sürecinden önce dier konularda detayl bilgi verdiim halde yarg sürecinde bakm olduumuz davalarn içeriiyle ilgili herhangi bir açklama yapmayacam. Bunu YSKda temsilcisi bulunan siyasi partilerden ve dier ilçe seçim kurullarndan alabilirsiniz ama benden bilgi istemeyin. Daha önceki seçimlerde de bilgi vermedim imdi de vermeyeceim. Ve vermem de doru deil. Bu yarg sürecine aykr bir ey olur.

YSK Bakan Güven, bir basn mensubunun, stanbulun 15 ilçesinde yeniden oy saym yaplacak m? sorusuna ise Bize gelen kararlara bakyoruz. Ne geldiyse onu inceleyip karar vereceiz diye cevap verdi.

Ana Sayfaya Git