YSK istedi, öğretmenlere okullarından ayrılmamaları uyarısı yapıldı

YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK), 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde sandık kurullarında görevlendirilen öğretmenlerin okullarından ayrılmaması gerektiğini bu nedenle mesleki çalışmalarının tamamının kadrolarının bulunduğu okullarda yürütülmesi gerektiğini belirtti. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı, seçimde görev alacak öğretmenlerin mesleki çalışmalar kapsamında okullarından ayrılmamaları, bu çalışmaları okullarında yapmaları uyarısında bulundu.

Haberler 18.05.2018 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YSK, 24 Haziranda yaplacak Cumhurbakanl ve Milletvekili seçimleri için Milli Eitim Bakanlna bir yaz yazarak, sandk kurullarnda görev alacak öretmenler ile ilgili talepte bulundu. YSK Bakan Sadi Güven imzas tayan yazda, 24 Haziran Pazar günü birlikte yaplacak olan Cumhurbakan seçimi ve 27nci dönem Milletvekili genel seçimi ile ilk oylamada geçerli oylarn salt çounluu salanamad takdirde ikinci oylamas 8 Temmuzda yaplacak olan Cumhurbakan seçiminde öretmenlere sandk kurullarnda bakan ve üye olarak görev verilecei belirtilerek, Seçim i ve ilemlerinin salk ve düzen içerisinde yerine getirilebilmesi, demokratik yaamn temel koulu olan seçmen iradesinin dürüst biçimde sanda yansmas bakmndan görev verilen öretmenlerin görevli olduklar sürelerde, görev yaptklar yerlerde bulunmalarnn salanmas hususu, takdirlerinize arz olunurdenildi.

YSKnn bu talebi üzerine Milli Eitim Bakanlndan 81 il Milli Eitim Müdürlüüne gönderilen yazda, Yüksek Seçim Kurulunun talebi hatrlatlarak, Seçim i ve ilemlerinin salk ve düzen içerisinde yerine getirilebilmesi demokratik yaamn temel koulu olan seçmen iradesinin dürüst biçimde sanda yansmas bakmndan görev verilen öretmenlerin görevli olduklar sürelerde, görev yaptklar yerlerde bulunmalarn talep etmektedir. Bu itibarla, sandk kurullarnda görevlendirilen öretmenlerin mesleki çalmalarnn tamamn kadrolarnn bulunduu okullarda yürütmeleri gerekmektedir. Bilgilerinizi ve seçim sürecinde görevlendirilecek öretmenlerle ilgili gerekli tedbirlerin alnmasn rica ederim denildi.

Ana Sayfaya Git