YSK'dan 1 milyon 200 bin kişiye SMS

Yüksek Seçim Kurulu tarafından anayasa değişikliğine ilişkin 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması öncesinde 1 milyon 200 bin vatandaşa SMS, 920 bin kişiye elektronik posta gönderilecek.

Haberler 17.03.2017 - 08:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksek Seçim Kurulunca (YSK), anayasa deiikliine ilikin 16 Nisan Pazar günü gerçekletirilecek halk oylamas öncesinde 1 milyon 200 bin kiiye SMS, 920 bin vatandaa da elektronik posta yollanacak.

Halk oylamas öncesinde YSKnn internet sitesinden iletiim bilgilerini giren vatandalar, SMS ve elektronik postalarla bilgilendirilecek.

Bu kapsamda telefon bilgisini sisteme kaydeden 1 milyon 200 bin kiiye YSK tarafndan SMS gönderilecek. Mesaj içeriklerinde kiinin nerede oy kullanaca, hangi belgelerin gerekli olduu, oy verirken dikkat edilmesi gereken hususlara ilikin bilgiler yer alacak. Sisteme kaydn yaptran kiilere bugünden 16 Nisandaki halk oylamasna kadar üçer SMS atlacak.

Ayrca 800 bini yurt içi, 120 bini yurt dndan olmak üzere e-posta adresini sisteme giren vatandalar da elektronik postalarla bilgilendirilecek. Elektronik postalarda oy kullanmna ilikin bilgilerin yan sra yurt dndaki vatandalara hangi gümrük kaplarnda oy kullanlabilecekleri, bulunduklar ülkelerde hangi temsilciliklerde hangi tarihlerde oy verme ilemini gerçekletirebileceklerine ilikin bilgiler iletilecek. Kamu spotlar, eitim filmleri de elektronik postalarda paylalan dier içerikler olacak.

- letiim bilgilerini yeni girecekler de yararlanabilecek

u ana kadar 1 milyon 200 bin vatanda telefon, 920 bin kii e-posta adresini sisteme kaydederken, ilerleyen süreçte iletiim bilgilerini YSKnn internet sitesinden sisteme girenler de bu bilgilendirmelerden faydalanabilecek.

Yüksek Seçim Kurulu, halk oylamasna kadar sürecin salkl ileyebilmesi için kendi personelini de SMS ve elektronik postalarla sürekli bilgilendirecek. Bu kapsamda seçim takvimi gün gün personelle paylalacak. Bu ekilde personelin baz i ve ilemlerde takvimin gerisinde kalmasnn önüne geçilecek.

Kurul, oy verme günü sandk kurullarn da ayn yolla bilgilendirecek. Sandk kurullarnn yemini, imza, mühür gibi önemli detaylar, vatandaa oy kullandrlrken dikkat edilmesi gereken hususlar da tek merkezden yönlendirilen SMSlerle sandk kurullar görevlilerine iletilecek. SMSler sandk kurullar için hatrlatc nitelik tayacak. Sandk kurullar SMSlerle gelen bilgileri ayrca YSKnn sisteminden kontrol edecek.

Ana Sayfaya Git