YSK'dan Maltepe kararı

YÜKSEK Seçim Kurulu, (YSK) MHP’nin Maltepe Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin yaptığı itirazda ara karar verdi. YSK, 970 kişinin kaymakamlık tarafından gönderilen liste dışından sandık kurulu başkanı ve üyesi olarak görevlendirildiği iddialarının araştırılmasına karar verdi.

Haberler 25.04.2019 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YÜKSEK Seçim Kurulu, Sadi Güven bakanlnda saat 14.00te topland. Kurul dün, MHPnin Maltepe ve AK Partinin Büyükçekmece itirazlarn ele ald. YSK, MHPnin Maltepe Belediye Bakanl seçimleri hakknda yapt olaanüstü itiraz hakknda ara karar verdi. Kurul, MHPnin dilekçesinde öne sürülen, 970 kiinin kaymakamlk tarafndan gönderilen liste dndan sandk kurulu bakan ve üyesi olarak görevlendirildii iddialarnn aratrlmasna karar verdi.

Ara karara göre, Maltepe 1 ve 2nci lçe Seçim Kurullar, sandk kurulu bakan ve memur üyelerinin görevlendirilmelerine esas alnan listelerin hangi kurumlardan temin edildiini YSKya bildirecek. Öte yandan, bu listeler dnda görevlendirme yaplmsa hangi sebeple ve hangi kurumdan görevlendirme yapld ve bu kiiler arasndan mazeret bildirerek seçim günü göreve gelmeyen varsa bunlarn listesi YSKya iletilecek.

KISITLI SEçMEN DDASI

YSK, ara kararnda, MHPnin olaanüstü itiraz dilekçesinde öne sürülen bir dier unsur olan 2 bin 308 kstl seçmenin seçimlerde oy kulland iddias hakknda da hükme vard. Kurul, AK Partinin itirazna ilikin dün verdii ara kararnda bu konuda bilgi ve belge istendiini belirterek, yeniden bilgi istenmesine yer olmadna hükmetti. YSK, Maltepe 1 ve 2nci lçe Seçim Kurullar tarafndan söz konusu bilgi ve belgelerin 5 gün içerisinde hazrlanmasn istedi. Ayrca, MHPnin 117 sandk kurulu bakannn akraba olduu iddiasnn ise Seçmen Kütüü Genel Müdürlüünce aratrlmaya baland örenildi.

BÜYÜKçEKMECE TRAZI

YSK, AK Partinin Büyükçekmece itiraz hakknda stanbul Büyükehir Belediye Bakanl seçimlerine ilikin dün verilen ara kararn sonucunun beklenmesine karar verdi.

Ana Sayfaya Git