YSK'den "müşahit" kararı

Yüksek Seçim Kurulu, seçimlere katılma yeterliliği olan siyasi partilerin, seçimlere girmediği yerlerde de müşahit bulundurulabileceklerine karar verdi.

Haberler 05.03.2019 - 12:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2019daki Mahalli dareler Genel Seçimlerine katlma yeterlilii olan siyasi partilerin, seçimlere girmedii yerlerde de müahit bulundurulabileceklerine, saym, döküm ve birletirme ilemlerini takip edebileceklerine hükmetti.

AK Partinin YSK temsilcisi Recep Özel, Yüksek Seçim Kuruluna dilekçe vererek, Bir seçim çevresinde seçime katlmayan fakat YSK tarafndan seçime katlma yeterlilii tespit ve ilan edilen bir siyasi partinin, sandk ba ilemleri ile ilçe seçim kurullarnn yapaca saym, döküm ve birletirme ilemlerini takip etmek üzere müahit bulundurulabilmesi konusunda seçim günü herhangi bir problemle karlamamak için gerekli Kurul kararnn alnmasn istedi.

stemi görüen YSK, seçime katlma yeterlilii olan siyasi partilerin, seçimlere girmedii yerlerde de müahit bulundurulabileceklerine, saym, döküm ve birletirme ilemlerini takip edebileceklerine karar verdi.

SEçMEN KÜTÜKLER

Kararda, 298 sayl Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakknda Kanunda, sandk ba ilemlerini takip etmek üzere, siyasi partiler ve bamsz adaylarn, birer müahit gönderebileceklerinin hüküm altna alnd belirtildi.

Ayn yasa uyarnca, ilçe seçim kurulunun yapaca saym, döküm ve birletirme ilemleri srasnda, siyasi partilerin aday ve müahitleri, bamsz adaylar ve müahitleri ile ilçe seçim kurullarndaki siyasi parti temsilcilerinin istedikleri takdirde hazr bulunacaklarnn öngörüldüü de kararda hatrlatld.

Kararda, Kurul tarafndan yaplan deerlendirme neticesinde, seçimlere katlma yeterlilii olan siyasi partilerin, seçimlere girmedii yerlerde de 298 sayl kanunun ilgili maddeleri gereince müahit bulundurulabileceklerine, saym, döküm ve birletirme ilemlerini takip edebileceklerine karar verilmesi gerektii kaydedildi.

Ana Sayfaya Git