Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı

Yüksek Askeri Şura toplantısı kararlarına göre, 6 general/amiral bir üst rütbeye, 61 albay ise general/amiralliğe terfi etti. 8 generalin görev süreleri bir yıl, 168 albayın görev süreleri ise 2 yıl uzatıldı.

Haberler 03.08.2017 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakanlndan yaplan açklamaya göre, bugün gerçekletirilen Yüksek Askeri ura toplantsnda, Türk Silahl Kuvvetlerinde görevli general/amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler, görev süresi uzatlacaklar, kadrosuzluk ve ya haddinden emekliye sevk edileceklerin durumlar karara baland.

Buna göre, 30 Austos 2017 tarihinden geçerli olmak üzere 6 general/amiral bir üst rütbeye, 61 albay ise general/amirallie terfi etti. Kararla 8 generalin görev süreleri bir yl, 168 albayn görev süreleri ise 2 yl süre ile uzatld.

Açklamada, Bir üst rütbeye terfi eden ve görev süreleri uzatlan general/amiral ve albaylarn, yeni rütbe ve görevlerinin aziz milletimize, Silahl Kuvvetlerimize ve ailelerine hayrl olmasn dileriz. Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak aramzdan ayrlacak olan deerli silah arkadalarmza hizmetlerinden dolay teekkür eder, aileleri ile birlikte salk ve mutluluklar dileriz. ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git