Yüksekdağ'a tahliye yok!

Eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın "terör örgütü yöneticiliği", "terör örgütü propagandası", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "suç işlemeye tahrik" suçlarından yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Haberler 20.04.2019 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara 16. Ar Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza nfaz Kurumlar Kampüsündeki salonda görülen durumada tutuklu sank Yüksekdan avukatlar hazr bulundu.

Baz HDPli milletvekillerinin de takip ettii durumaya Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) ile balanan Yüksekda, Diyarbakr, Ar ve Batmandaki konumalarndan dolay hazrlanan fezlekelere ilikin savunma yapt.

Hakkndaki suçlamalar reddeden Yüksekda, konumalarnn içeriinde herhangi bir suç unsuru bulunmadn öne sürdü.

Konumalarnda kulland ifadelerin siyasi üslubundan kaynaklandn, ayn ifadeleri TBMMde de kullandn belirten Yüksekda, savunmasna öyle devam etti:

TAHLYE TALBNE RED

Benim konumalarmdaki tavrm, tarzm siyasi kamuoyu bilir. Bir siyasetçi olarak rekabet ettiimiz, muhalefet ettiimiz siyasi iktidar karsnda gerçekleri net, dorudan, açk ve keskin bir biçimde ifade etmeyi kendi açmdan bir üsluba dönütürdüm. Bu, benim üslubumdur. Bu, ayn zamanda siyasi karakteristii ve ahlaki bir durumu da belirtir. Gerçekleri dorudan ve açk bir dille ifade ederim. Yurttalarn bana verdii vekalete layk olmak için cesaretli davranmak benim görevimdir. Konumalarmda herhangi bir çar, terör örgütü propagandas yok. Bu iddialar hukuk biliminin ayaklar altna alnmasdr. Biz bunlar söyleyemeyeceksek bu ii hiç yapmayalm.

Sank avukatlar da siyasi faaliyetleri nedeniyle yarglanan müvekkillerinin anayasal haklarnn ihlal edildiini savunarak, suçlamalarn somut unsurlara dayanmadn öne sürdü ve tahliye talebinde bulundu. Görüü sorulan iddia makam, Yüksekdan tutukluluk halinin devamna karar verilmesini istedi. Sann tutukluluk halinin devamna hükmeden mahkeme, durumay 14 Hazirana erteledi.

Ana Sayfaya Git