Yüksekova'da nevruzda 'Apo' sloganına polis madahale etti

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi'nde HDP ve DBP tarafından Yeni Şehir Stadı'nda düzenlenen nevruz programında, atılan slogan üzerine polis 1 kişiyi gözaltına alımak istedi. Kalabalığın buna itiraz etmesi üzerine polis müdahalede bulundu. Müdahale sırasında yaklaşık 10 kişi gözaltına alındı.

Haberler 22.03.2017 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksekova ilçe merkezi dnda bulunan Yeni Mahallede ehir Satadyumundaki nevruz kutlamalar saat 11.00de balad. Kutlamalara, HDP Mu Milletvekili Ahmet Yldrm ve yaklak 700 kii katld. Geni güvenlik önlemlerini alnd stadyuma çevresinde alana gelenler tek tek üst aramasndan geçirildi. Alana bayrak, pankart, afi ve flema alnmasna da izin verilmedi.

Müzik eliinde kutlamalar sürerken, kalabln içerisinde bulunan bir kiinin Abdullah Öcalan lehine slogan atatmak istemesi üzerine polis uyarda bulunup, onu gözaltna almak istedi. Bir grubun buna itiraz etmesi üzerine de polis müdahalede bulundu ve toplanan kalabal gözyaartc bomba kullanarak datt. çkan olaylar srasnda birçok kii, gözaltna alnrken, stadyumda toplananlar ise yaplan bu müdahale üzerine alandan ayrld. u ana kadar yaplan gözaltlarla ilgili de henüz bir açklama yaplmad.

Ana Sayfaya Git