Yüksekovalılar CHP'lilerden barış istedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Grup Başkan Vekili Levent Gök ve beraberindeki 4 milletvekili Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde gezi ve incelemelerde bulundu. Bir vatandaş, sokakta dolaşıp esnaf ziyareti yapan CHP'lilerden ağlayarak barış istedi.

Haberler 01.12.2016 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Yardmcs Antalya Milletvekili çetin Osman Budak, Grup Bakan Vekili Levent Gök, stanbul Milletvekilleri Onursal Adgüzel, Gülay Yedekçi, Balkesir Milletvekili Namk Havutçu ve Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdadan oluan CHP heyeti uçakla Yüksekova Selahattin Eyyubi Havaalanna geldi. Burada CHP Hakkari l Bakan Aytekin Karahanl ve partililer tarafndan karlanan CHP heyeti, ilk olarak CHP Yükeskova lçe Bakanln ziyaret etti.

lçe bakanlnda açklamalarda bulunan CHP Grup Bakan Vekili Levent Gök, Adanann Alada lçesinde çkan yangnda hayatn kaybeden örencilerin acsn yaadklarn söyledi. Adanadaki olayn kader olmadn belirten Gök, bu ac olaylarn ne zaman biteceini sordu. Türkiyede u anda OHAL uygulandn belirten Gök,Türkiye haketmedii bir yerde. Türkiye demokraside daha iyiye gitmesi gerekirken u anda hem dünyada hem de ülke içinde çok tartlr bir ülke oldu. 15 Temmuz darbe giriiminde darbeyi elimizin tersiyle ittik. Milli iradeye sahip çktk. Tüm isteimiz Türkiyenin olaan bir rejimle yönetilmesiydi. Biz bu ülkede daha fazla demokrasi dedikçe halkn yetkilerini ksan bir yönetim var dedi.

SORUNLARI çÖZMEYE TALBZ

Terörün giderek arttna dikkat çeken Levent Gök, sorunlarn demokrasiyle çözülebileceini söyledi. Gök,Buras da Türkiyenin dier yerleriyle ayn olmal. CHP olarak Türkiyenin demokrasi ve insan haklarnda daha ileriye gitmesi için çalacaz. Ülkemize bar getirecek çözümler üretmeliyiz. Biz buralara daha çok gelip gideceiz. Bar içinde konuarak sorunlar çözeceiz. Bunu yapacak siyasi irade ve gücümüz var. Bunu elele vererek yapacaz. Sorunlar çözmeye talibiz dedi.

ALAYARAK KANI DURDURUN DED

CHP heyeti daha sonra esnaf ziyaretine çkt. Cengiz Topel Caddesi üzerinde geni güvenlik önlemleri altnda dolaan CHPlileri vatandalar yolda durdurarak uzun uzun sohbet etti. Bu srada Grup Bakan Vekili Levent Göke alayarak sarlan 50 yandaki Ömer Balin, Ne olur bu kan durdurun. Her gün cenaze geliyor. Televizyonu izleyemiyoruz. Karde kan akmasn. Bar istiyoruzdedi.

MLLETVEKL CEP TELEFONUYLA KEF YAPTI

Öte yandan stanbul Milletvekili Onursal Adgüzel babas geçen yl TOMAnn altnda kalarak hayatn kaybeden Hasan Hann olu Ekrem Han dinledi. Olay cep telefonuyla kaydeden ve olay yerinin kefini yapan Milletvekili Adgüzele babas ölen Han,Babam öldüren polise dier polisler destek çkt. Burada adalet, savc, yok. Bu olayn kaptlmasn istemiyoruz dedi. Milletvekili Adgüzel ise görüntüleri ilgili yerlere ileteceini söyledi. CHP heyeti STK temsilcileriyle basna kapal olarak görütü.

Ana Sayfaya Git