Yunanistan'da geri vites! 'En son isteyeceğimiz şeydir'

Yunanistan ile Türkiye arasını açacak Yunanistan'ın Ayasofya açıklaması sorasında geri vites geldi. Yunanistan 'Türkiye ile sıcak çatışma en son isteyeceğimiz şeydir' dedi.

Haberler 11.06.2020 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yunanistan ile Türkiye arasn açacak Yunanistann Ayasofya açklamas sorasnda geri vites geldi. Yunanistan Türkiye ile scak çatma en son isteyeceimiz eydir dedi.

Yunanistan Babakan Kiriakos Miçotakisin ulusal güvenlikten sorumlu danman Tanos Dokos, video konferans yoluyla düzenlenen 5. Delfi Ekonomik Forumunun, Yunanistan Avrupa ve D Politika Vakf (ELIAMEP) ile ortaklaa düzenlenen Dou Akdenizdeki Yeni Düzen panelinde konutu.

Dokos, Bu yaz scak olayn yaanmas, Türkiye gibi Yunanistann da en son istedii ey olur ifadelerini kulland.

Dou Akdenizin scak nokta olarak kalmaya devam ettiini söyleyen Yunan politikac, bölge için sfr nokta nitelendirmesinde bulund.

Bölgede birçok aktörün bulunduunu ama hiçbirinin durumu kontrol etmediini dile getiren Dokos, Avrupa Birlii sradan bir gözlemci. ABDnin çok sayda iç sorunu var. Libyada durum kontrolden çkt. Suriye sorun olarak kalyor. Tek olumlu ey, neyse ki, mülteci aklarnn önemli ölçüde azalmas dedi.

Ana Sayfaya Git