Yürekleri sızlatıyor

Çocuklarının PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti devam ederken, ailelerin evlatlarının kandırılarak götürmesiyle ilgili anlattıkları hikayeler yürekleri burkuyor. Evlat nöbeti tutan baba Celil Begdaş, “Burası kandil kampıdır. Çocuklar zorla götürülmüyorlar, kandırılarak götürülüyorlar. Çocuğum gelse de kalkmayacağım buradan” dedi.

Haberler 18.08.2020 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn terör örgütü PKK mensuplar tarafndan daa kaçrld iddiasyla 3 Eylül 2019da farkl kentlerden Diyarbakra gelerek HDP il binas önünde oturma eylemi balatan ailelerin evlat nöbeti yaklak 11 aydr devam ediyor. çocuklarnn ortadan kaybolmasndan sonra peine düen aileler, evlatlarnn terörün pençesine düürülmesindeki sebepleri de gün yüzüne çkartt. Hepsinin kandrlarak götürülmesinin arkasnda örgütün ya da HDPnin bir aktivitesine götürüldükten sonra ortadan kaybolduu örenildi. Ailelerden Celil Begda, olunun 16 aydr kaybolduunu, çocuunun HDPnin finans desteinde bulunduu grubun evladn kandrarak götürdüünü söyledi. Begda, kendisi evde yokken annesine çocuunuza din dersi vereceiz deyip imzasn alp gruba kaydettiklerini söyledi.

KMSE DEL, BU çADIR BARII GETRECEK

Evlat nöbetindeki baba Celil Begda, olunun geçen sene Ramazan aynda saat 21.00de eve geldiini söyledi. Pazar sabahnda sahura kalktklarn, çocuunun saat 07.00de evden çkp ofis semtinde ie gideceini aktaran baba Begda, Bende Mardin yolunda çalyordum. Saat 08.00de haber geldi. Dediler, Yusuf ie gitmemi. Dedim belki bir yerde dümü, hastayd. Ben geldim Dakapya çocuk ubeye gittim. Dedim olum böyle böyle, i yerine gitmemi. Ofiste çaltn söyledim. Adam hastaneleri aratrd. Dedi, böyle bir çocuk yok. Saat 09.00 oldu yine yok. Hiçbir yerde yok. O arada yeenimi tekrardan mahalleye gönderdim. Dedi ki, Yusuf Amed Direni kulübüne katlyor. Tabi orada bütün akrabalar topland, kulübe gittiler. Ben tekrar özel hastanelere gittim. Haber geldi dediler ki, Yusufun kayd var burada. Ben geldim orann bakanna dedim, kim kaydn yapm. Biz etmiiz dedi. Nasl kaydn ettiniz, hani imza. Anasn kandrmlar. Ondan önce eve geliyorlar. Diyorlar ki, bu çocuk din dersi görecek. Buna imza ver. Anas da bilmiyor zavall. Oray sktrdk dediler Hazar Gölüne götürmüler. Yeenim birde amcaolum Hazar Gölüne gittiler. Onlarn orada kamp var. Dediler ki il binasna bakn. l binasna geldik, o kapda Feyzi var. Sözde arkadamdr. Sesim ona gidiyor. Dedi, içeride kimse yok. Biz içeri gittik, 5-6 tane çocuk içeride. Dedim Yusuf Begda, onlarda dediler Hazar Gölüne gitmi, yarn sabah gelecekler. Ben o gece burada kaldm. Arkada bir kap daha var. Buras kandil kampdr. Burada kaldm sabaha kadar. Meerse çocuu arka kapdan götürmüler dedi.

OLUM GELSE YNE KALKMAYACAIM BURADAN

çocuunun içeride olduunu, kendisine söylemediklerini kaydeden Begda, Bunlarn hepsi biliyordu. Buradaki kameray söktüler. çocuun görüntüleri vard. Bu ayn 5inde çocuun 16 ay oluyor. Bunlar Kürt olamazlar, ancak Kürtleri kandrrlar. Kürtlere yalan söyler, Kürleri kullanrlar. Benim evimi yktnz, sizin de eviniz yklsn diliyorum. Yer yarld içine girdi. Ölmü, kalm bilmiyorum. Bir cier giderse, cierpare giderse o evden, o ev dalr, dalr. Evde huzur mu kalr, evde yemek mi yenilir? Bunlar yerler, bunlarn hiç umurunda deil. Karm hasta, öbür olum okula gitmiyor, psikolojisi bozuk. Benim evim ykld, bir i yapamyorum, 15-16 aydr. Ben o kulübüne gittim. Dedim ne iiniz var burada. Aabey diyor, biz maa alyoruz diyor. çocuklar zorla götürmüyorlar, çocuklar kandryorlar. Diyarbakr halkna sesleniyorum. Artk uyann uyann. Ne zamana kadara alayacaksnz. Bu çadr barn çadr, hiç kimse getirmeyecek, bu çadr bar getirecek. Biz 15 aydr buradayz. Ne CHP, ne Y Parti, ne dier partiler gelmedi. Hesaplarna gelmedi. Olum gelse yine kalkmayacam. Olum gelse baka olum gider, bakas gidecek eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git