Yurt içinde 790 civarında terörist var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu anda yurt içinde 790 civarında terörist var. Bu, son yılların en düşük rakamıdır. Kimin nerede, hangi grubun içinde olduğunu biliyoruz." dedi.

Haberler 15.08.2018 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çeitli temaslarda bulunmak üzere Hakkariye gelen Bakan Soylu, Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havaalannda, Vali Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova 3. Tümen Komutan Tümgeneral Metin Tokel, Yüksekova Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Mahmut Kakç, l Jandarma Komutan Tugeneral Ferdi Korkmaz, l Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberolu ve protokol üyelerince karland.

Buradan helikopterle Kalana üs bölgesine geçen Soylu, PKKl teröristlerin yola tuzaklad patlaycnn infilak ettirilmesi sonucu 11 aylk bebei Bedirhan Mustafa ile birlikte ehit düen asker ei Nurcan Karakayann saldrya urad bölgeyi havadan inceledi. Daha sonra üs bölgesine geçen Soylu, burada görev yapan askerlere basal diledi.

Soylu, burada yapt konumada, terörle mücadelede hep birlikte kararllklarn ortaya koyacaklarn söyledi.

- Kararllmz ayn ekilde devam ettireceiz

Terör örgütünün büyük bir tükeni içinde olduunu, sabah 2si Karsta, 5i Tuncelide 7 teröristin daha etkisiz hale getirildiini anmsatan Soylu, öyle devam etti:

Mehmetçikimiz, jandarmamz, polisimiz, korucularmz büyük mücadele ortaya koyuyor. Bu mücadelenin nasl olduunu dünyaya ve Türkiyede bu mücadeleyi görmek istemeyenlere açk ekilde, büyük kahramanlkla arkadalarmz gösteriyor. Ziyaret etmek, komutanlarmza geçmi olsun dileklerimizi iletmek istedim. Mücadelemizi, kararllmz ayn ekilde devam ettireceiz. Siz buralar bekledikçe milletimiz huzur ve sükun içindedir. Burada terör örgütü nefes alamadkça, bütün güvenlik kuvvetlerimiz operasyonlar baarl ekilde yürütmektedir.

Güvenlik güçlerinin aldklar önlemlerle terör örgütünün kabiliyetlerini körelttiini vurgulayan Soylu, aslnda Türkiyenin gücünü hem corafyaya, hem de dünyaya gösterdiklerinin altn çizdi.

Soylu, aldklar mesafelere milletin de ahit olduunu, bu durumu hep birlikte danma içinde, ülkenin teknolojisiyle, kabiliyetleriyle ve cesaretleriyle katettiklerini aktard.

- Kararllk Harekatnda 278 terörist etkisiz hale getirildi

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann verdii talimat yerine getirerek, admlarn tereddüt edilmeden atlmasyla mesafelerin alndn vurgulayan Bakan Soylu, u deerlendirmelerde bulundu:

Bu talimat açk ve net, terör kaynanda kurutulacak. Buralar, bu üs bölgeleri, her noktay kendisine ait bir alan olarak gören terör örgütü sizin sayenizde, cesaretiniz sayesinde buralara uzaktan bakabilme kabiliyetine bile sahip deil artk. Ancak kalleçe pusular ortaya koyabilmekte. Burada bir ölürüz, bin diriliriz. Parolamz bellidir. O kadar moralimiz, motivasyonumuz yüksek ki son bir haftada sadece iç güvenlik operasyonlarnda 47 terörist etkisiz hale getirildi. 26 Hazirandan itibaren arkadalarmzla ortaya koyduumuz hedef çerçevesinde 214 terörist etkisiz hale getirildi. Bir önemli rakam daha 11 Marttan bu yana Kararllk Harekatnda Kuzey Irakta toplam 278 terörist etkisiz hale getirildi. Tutulan hatlar, ortaya konulan strateji ve alnan sonuçlar burada devletimizin, milletimizin, geldiimiz noktann nasl olduunu açk ekilde ortaya koymaktadr.

Yl bandan bu yana terör örgütüne sadece 61 kiinin katldn açklayan Soylu, öyle konutu:

Oysa bizim aileleriyle beraber ikna ederek teslim olmalarn saladmz, kendisi teslim olanlar hariç 91 kii. Yani, terör örgütünün özellikle ülkemizde yaayan vatandalarmza kar etki kabiliyeti neredeyse sfrlanm durumdadr. çok önemli bir eydir. Onun için burada özellikle yaz ve sonbahar sezonunu çok iyi geçireceiz ve ardndan kn inallah finali gerçekletireceiz Allah nasip ederse. Burada söylemek gerekir, u anda yurt içinde 790 civarnda terörist var. Bu, son yllarn en düük rakamdr. Kimin nerede, hangi grubun içinde olduunu biliyoruz. Bir taraftan HA, bir taraftan SHA, bir taraftan Hava Kuvvetlerimiz, bir taraftan bütün güvenlik kuvvetlerimiz, istihbaratmzla topyekün aldmz önlemler le büyük mücadeleyi sürdürüyoruz ve kararllkla da bunu sürdüreceiz.

- Yalnz deilsiniz, milletimiz sizinle

Soylu, Kalanada, Buzul üs bölgesinde 3 bin 468 metrede, Dalcada Katodan Beytüebapa kadar oluan hatlarda güvenlik güçlerinin kalbinin ayn anda attn söyleyerek, unlar belirtti:

Bizim küçük evladmzn ve annesinin ehadet erbeti içmesinin Allahn yazgs olduuna inanyoruz ama bu iimize büyük sorumlulukla sarlmamza sebep oluyor ve terör örgütünün bebek katili olduunu bütün dünyaya açk ekilde gösteriyor. Bu, bizim yolumuzun doru olduunu ifade ediyor. Daha dikkatli olacaz. Bizim iimiz yüzde 99 dikkati kaldrmaz, bizim iimiz yüzde 100 dikkat. Yüzde 1 bizim tahammül edemeyeceimiz bir aralk. Hep birlikte yüzde yüz dikkatle iimize sarlacaz. Sabah Ankaradaydk, imdi buradayz. Yalnz deilsiniz, milletimiz sizinle. Bayramnz erkenden tebrik etmek istedik. Cumhurbakanmzn sizlere selamlar var. Allah inallah hep birlikte bu meseleden memleketimizi kurtarmay nasip eder.

- Cumhurbakan Erdoan ile telefonla görütü

Soylu, açklamasnn ardndan telefonla görütüü Türkiye Cumhurbakan Erdoana, askerlerin selamn ileterek, sabah gerçekletirilen terör operasyonlar hakknda bilgi verdi.

Bakan Erdoann, 31 Temmuzda Hakkarinin Yüksekova ilçesinde PKKl teröristlerin yola tuzaklad patlaycnn infilak ettirilmesi sonucu 11 aylk bebei Bedirhan ile ehit düen Nurcan Karakayann ei Jandarma Astsubay çavu Serkan Karakayann tayin durumunu sormas üzerine Bakan Soylu, Serkan Karakayann tayininin Kayseriye çkartldn belirtti.

Soylu, askerlerle bir süre sohbet ettikten sonra üs bölgesinden ayrld.

Ana Sayfaya Git