Yürüyüş ve miting yasağı

Kent merkezi ve tüm ilçelerde bir ay boyunca yürüyüş, miting, basın açıklaması, çadır kurma ve stant açma gibi etkinlikler yasaklandı.

Haberler 02.12.2017 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa Valiliince, kent merkezi ve tüm ilçelerde bir ay boyunca yürüyü, miting, basn açklamas, çadr kurma, stant açma ve benzeri tüm etkinliklerin yasakland bildirildi.

Valilikten yaplan yazl açklamada, mahalli idare organlar, kamu kurumlar, kamuya yararl dernekler ve üniversitenin yapaca etkinlikler dndaki muhtemel her türlü yürüyü, basn açklamas, miting, çadr kurma, stant açma ve benzeri tüm faaliyetlerin, il merkezi ve ilçeler dahil olmak üzere 3 Aralk 2017-1 Ocak 2018 tarihleri arasnda yasakland belirtildi.

MTNG YASAI

Etkinliklerin 2935 sayl Olaanüstü Hal Kanunu, 5442 sayl l daresi Kanunu ve Toplant ve Gösteri Yürüyüleri Kanununun ilgili maddelerine istinaden yasakland kaydedilen açklamada, Mahalli idare organlar, kamu kurumlar, kamuya yararl dernekler ve üniversitelerin ilimizde düzenleyecekleri etkinliklerde istenmeyen ve üzücü olaylara mahal vermemek adna en geç 48 saat öncesinden merkezde il emniyet müdürlüüne, ilçelerde ilçe emniyet müdürlüklerine bildirimde bulunmalar gerekmektedir. ifadeleri kullanld.

Ana Sayfaya Git