Yusuf için özel ekip

Kayıp çocuk kervanına yeni isimler eklendi.

Haberler 04.07.2018 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvanda üçgündür kendisinden haber alnamayan Yusuf Ylmaz için, 81 kiilik özel arama ekibi oluturuldu. Baraj kapaklar kapatlrken, Odun toplalaya çkan Siirtteki Oraldan ise haber alnamyor.

DYARBAKIRn Silvan ilçesinde önceki gün hayvan otlatmak için meraya gittikten sonra bir daha kendisinden haber alnamayan 14 yandaki Yusuf Ylmaz arama çalmalar sabahn ilk klaryla yeniden balad. AFAD, UMKE, Büyükehir Belediyesi ve güvenlik korucularndan oluan ekip, bölgede çalmalarn sürdürüyor.

ÜçGÜNDÜR HABER ALINAMIYOR

Silvan ilçesine 18 kilometre uzaklkta bulunan Malabadi Mahallesinde oturan Mehmet ah Ylmaz (45), önceki gün hayvanlar otlatmas için olu Yusufu meraya gönderdi. Yusuf Ylmaz, akam eve gelmeyince, yaknlar aramaya çkt, sonuç alamaynca da jandarmaya haber verdi. Bunun üzerine bölgeye AFAD, UMKE, Büyükehir Belediyesi ve güvenlik korucular sevk edildi.

BARAJ KAPAKLARI KAPATILDI

81 kiilik ekip, çalmalar önceki akam saatlerinde Batman Baraj çevresinde younlatrd. Belediyeye bal dalgçlar, debinin yüksek olmas nedeniyle suda arama yapmakta zorlannca baraj kapaklar kapatld. Saat 23.00e kadar su kanallarnda yaplan çalmalardan sonuç elde edilemedi.

KAçMA HTMAL DE DEERLENDRLYOR

Dün günün aarmasyla birlikte ekipler, Yusufun kaybolduu bölgede yeniden çalmalara balad. Olayla ilgili yürütülen soruturma kapsamnda da baz kiilerin ifadelerinin alnd belirtildi. Arama çalmas devam ederken, yetkililer daha önce ailesiyle stanbulda yaayan Yusufun kaçma ihtimalini de deerlendirdiklerini söyledi.

YUSUFUUMU BR ANCA BULUN

Yusufun babas Mehmet ah Ylmaz, olunu gören ya da yerini bilenlerin haber vermesini istedi. Köy muhtar Kasm Turan ise, son olarak su kanalnn zgaralarnda yaplan çalmalardan sonra yaplacak herhangi çalma kalmadn belirterek, ehir merkezlerinde arama yaplmal. Hayvanlarn otland yer en az 5 bin dönümlük alan, AFAD tarafndan didik didik arand, alay komutan, il jandarma komutan ve askerler de yardmc oldu. Yetkililerden ricam Yusufu bir an önce bulsunlar. Bugünlerde çocuk kaçrma olaylar çok oluyor, Bu da bunlardan biri olabilir dedi.

DERYA 10 GÜNDÜR KAYIP

Ar, Ankara ve Diyarbakrda yaanan kayp çocuk olaylarnn ardndan Vanda da 16 yandaki Derya Gülden 24 Hazirandan beri haber alnamyor.

Olayn olduu gece 2 Nisan Polis Karakoluna bavuruda bulunduklarn söyleyen Derya Gülün kuzeni Pnar Kaya, Annesinin okuma yazmas yok. Gelen bir ihbar olunca direk karakola gidiyor. Kzm urada görülmü diyor ama polis bir ekip gönderip, oraya bakmyor. Polis bu olaya çok müdahil olmuyor. Bizim de sinirimizi bozan bu. Kentte yüzlerce MOBESSE var ama buradan bir takip söz konusu deil. Gerekli alaka yok. Yani Deryann da sonu Leylann ki gibi mi olsun? diyerek, yetkililerden yardm beklediklerini söyledi.

Karakoldan örendikleri bilgilere göre, kaybolduu gece E.. isimli bir çocuun Deryay bir parkta görüp, amcasnn evine götürdüünü paylaan Kaya, yine E.nin anlatmlarna göre darp edilip, yüzü çizilmi olan Deryann sabah uyandktan sonra evden çkt bilgisini verdiini kaydetti.

SON OLARAK RUS PAZARINDA GÖRÜLMÜ

Kaya, Deryann son olarak ise kentin en ilek pazarlarndan birisi olan Rus Pazarnda görüldüünü belirtti. Kaya, Yani Derya zorla m alkonuluyor ya da bana bir ey geldi de ailesine dönmeye mi korkuyor? Belki il dna da çkmtr. Bilmiyoruz. Yardm bekliyoruz diye konutu.

Deryann fotorafnn yer ald kayp ilanlarn kentin dört bir yanna asan aile, çocuklarn görenlerin kendilerine ulamasn bekliyor.

ODUN TOPLAMAYA GDEN ORAL

Pervari ilçesine bal Güleçler köyünde yaayan zihinsel engelli Salih Oral, önceki gün eekle yakacak odun toplamak için yaknlardaki ormanlk ve dalk alana gitti. Akam eve dönmeyince Salih Oraln yaknlar ve köylüler, bölgeye gidip arama yapt. Ancak sonuç alnamaynca, jandarmaya haber verildi. Bunun üzerine bölgeye jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Dün gece geç saatlere kadar yaplan çalmalardan sonuç alnamad. Salih Oral arama çalmalarna, sabahn ilk klaryla yeniden baland.

Ana Sayfaya Git