Yüz binlerce kişiye müjdeli haber! O süre düşüyor

Bedelli askerlik uygulamasına ilişkin celp takvim süreci işliyor. Bedelli askerlikten faydalanacakların birinci celp döneminde gönderilecekleri birlikler belirlendi. Yükümlüler, bilgilere e-Devlet sistemi üzerinden ulaşabilecek. Öte yandan bedelli askerlikten yararlanacak kişileri sevindirecek bir bilgi daha geldi. Bedelliden yararlanacak askerlerin yol izinlerinin de 21 günden düşeceği iddia edildi.

Haberler 31.08.2018 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bedelli askerlikte celp sürecinin balamasyla yeni bir detay daha ortaya çkt. Bedelli askerlerin gidecekleri yerlere göre yol izni de verilecei ve bu sürenin askerlik süresinden düecei örenildi.

Yüz binlerce kiinin merakla bekledii haber geldi. Bedelli askerlik uygulamasnn birinci celp döneminde temel askerlik eitimi verileceklerin birlikleri e-devlet sistemi üzerinden yaymland.

15 EYLÜLDE 12 BN ASKER KILADA OLACAK

Bedelli askerlik uygulamasnn birinci celp döneminde temel askerlik eitimi verileceklerin birlikleri e-devlet sistemi üzerinden yaymland. Alnan karar dorultusunda ilk 12 bin yükümlü 15 Eylülde birliklerine sevk edilecek.

Yükümlüler, temel askerlik eitimi alabilecekleri birlikleri sistem üzerinden örenebilecek. Bilgiler ayrca yükümlülerin, adlarna kaytl cep telefonlarna da mesaj olarak gönderilecek.

26 GÜNDE 405 BN BAVURU

Öte yandan bedelli askerlikten u ana kadar yararlananlarn says da belli oldu. 26 günde 405 bin kii bavuru yaparken, bu önceki 5 bedelli askerlikten yararlananlarn toplam saysn at. 3 Austosta balayan bedelli bavurular 3 Kasma kadar yaplabilecek.

YOL SÜRES 21 GÜNDEN DÜECEK

Bedelli askerlikte celp döneminin belli olmasyla, bedelli askerleri sevindirecek bir detay daha ortaya çkt. Bedelli askerlerin gidecekleri birliklere göre, yol izni verilecei örenildi. Bedelli askerlere verilen bu yol izninin 21 günlük askerlik sürecinden düecei bildirildi.

Ana Sayfaya Git