Yüz yüze eğitimin devamlılığı için velilere "aşılarınızı tamamlayın" çağrısı

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, eğitim sürecinin devamı açısından öğretmenler ve okul çalışanlarıyla birlikte velilerin de aşı olmaya çok özen göstermesi gerektiğini dile getirerek, "Kendilerini, evlatlarını, başka çocukları, ailelerini ve toplumu korumak için bir an önce aşılarını tamamlamalılar." dedi.

Haberler 21.08.2021 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, dün düzenlenen Kabine Toplantsnn ardndan yapt açklamada, okullarda 6 Eylülde yüz yüze eitimin balamasyla a olmam öretmen ve personelden haftada en az 2 defa PCR testi yaptrmasnn isteneceini, ayn ekilde a olmayan üniversite örencileri ve üniversite çalanlarndan da düzenli PCR testi yaptrmalarnn talep edileceini bildirdi.

Uçak ve ehirler aras otobüs yolculuu, konser, tiyatro ve sinema gibi insanlarn toplu olarak bulunduu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarnn devreye alnacan aktaran Erdoan, i yerlerinden eitim kurumlarna, sosyal faaliyetlerden d seyahatlere kadar her alanda huzurla hayatn sürdürebilmesinin herkesin a olmasna ve alarn tamamlamasna bal olduuna iaret etti.

Salk Bakanl Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi lhan, halihazrda öretmenlerin 3te 2sinin çift doz asn yaptrdna ve bunun Kovid-19la mücadele açsndan çok iyi bir oran olduuna dikkati çekti.

AIYA YÖNELMEK EN DORU YAKLAIM

Sonbaharn yaklamasyla tatil bölgelerinden dönülerin balayacan ve kapal alanlardaki sosyal, kültürel aktivitelerin de artacan anlatan lhan, bu açdan söz konusu alanlarda a olmam kiiler için zorunlu PCR testi uygulamalarnn devreye alnmasnn da önemli olduunu vurgulad.

Prof. Dr. lhan, PCR testi vermenin zorlu ve meakkatli bir süreç olduuna iaret ederek, Tüm vatandalar açsndan özellikle iki dozla Kovid-19dan kaynakl hastaneye yatlar, ölümleri azaltt ispatlanan aya yönelmek hem kendi salklar hem de toplum sal açsndan en doru yaklam olacaktr. deerlendirmesinde bulundu.

YÜZ YÜZE ETMN DEVAMI çN ELMZDEK EN GÜçLÜ SLAH AI

çocuklarn ve gençlerin 1,5 yldr yüz yüze eitimden uzak kaldna dikkati çeken lhan, Artk bir an önce yüz yüze eitime geçilmesi gerekiyor. Bilim Kurulu üyeleri de yüz yüze eitimin bir an önce balamas konusunda hemfikir. Kabinenin de bu yönde karar alarak, okullarn açl tarihini belirlemesi çok önemli. Salgnn kontrol altnda tutulmas, yüz yüze eitimin devam için u an elimizdeki en güçlü silah a. diye konutu.

VAKA SAYILARININ ARTMAMASINI çFT DOZ AISINI TAMAMLAMI NÜFUSUMUZA borçluyuz

Salk Bakanl Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi lhan, alarn varyantlara kar etkinliini halen koruduunu vurgulayarak, nüfusunun yarsndan fazlasna a uygulayan ngiltere, Hollanda gibi ülkelerle Hindistan, Nepal gibi aya çok az eriebilen ülkeler kyaslandnda, buralarda varyantlar sebebiyle ölümlerin 7-8 kat daha fazla olduunu söyledi.

lhan, Türkiye gibi salgnn kontrol altnda tutulmasnda iyiye doru giden ülkelerde alamann çok önemli bir etkisi var. Türkiyede vaka saylar son dönemde 20-25 bin bandnda sabitlendi. Vaka saylarnda art olmamasn çift doz asn tamamlam yüzde 55lik nüfusumuza borçluyuz. Eer bu vatandalarmz a olmasayd rakamlar çok daha yukar çkard. ifadesini kulland.

VELLERMZN DE AI OLMAYA ÖZEN GÖSTERMES GEREKYOR

Toplumun hiçbir ferdinin artk kstlama, kapanma istemediini dile getiren lhan, unlar söyleri:

Lütfen herkes alarn olsun, zaman gelen dozlarn aksatmasn. Güz dönemine hazrlkl girelim. Kapal alanlara yönelimin artt sonbahara ne kadar çok al vatandala girebilirsek salgnla mücadelede de o kadar baarl olabiliriz. Eitim sürecinin devam açsndan öretmenlerimiz ve okul çalanlaryla birlikte velilerimizin de a olmaya çok özen göstermesi gerekiyor. Kendilerini, evlatlarn, baka çocuklar, ailelerini ve toplumu korumak için bir an önce alarn tamamlamallar. Toplumun büyük kesiminin a olmas hem Kovid-19la mücadelemizi güçlendirecek hem de tam zamanl yüz yüze eitimin devamn salayabilecek.

Prof. Dr. lhan, a ile maske, mesafe ve hijyen kurallarnn da taviz vermeden devam ettirilmesi gerektiinin altn çizdi.

Ana Sayfaya Git