Zaferleri Çocukları Öldürmek

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Yemen'e uygulanan ablukaya ilişkin, "Yemen'in etrafında deniz ablukası uygulayarak henüz dişleri çıkmamış bebeklerin derilerinin kemiklerine yapışmasına sebebiyet verdiler." dedi.

Haberler 13.11.2017 - 08:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yapcolu, partisince Kayapnar Kültür Merkezi Konferansa Salonunda düzenlenen Diyarbakr Merkez Kayapnar ilçe olaan kongresinde yapt konumada, Suudi Arabistan öncülüündeki koalisyonun Yemene uygulad ablukann kabul edilemez olduunu bildirdi.

Uygulanan ablukann kardelik hukukuyla badamadn vurgulayan Yapcolu, öyle devam etti:

Güçlü olmay hakl olmann gerekçesi olarak kabul edenlerin kendi deerlerini terk edip Batnn deerlerine dört elle sarlp onlara uaklk edenler bu nedenledir ki Yemenin etrafnda deniz ablukas uygulayarak henüz dileri çkmam bebeklerin derilerinin kemiklerine yapmasna sebebiyet verdiler. çeriye gda maddesinin girmesine izin vermiyorlar. çünkü daha yakn bir geçmite yüz milyar dolardan daha fazla ümmetin parasn harcayarak ABDden son derece gelimi silah aldlar.

- Zaferiniz çocuklar açlktan öldürmek midir?

Küresel ölçekte çok ciddi adaletsizlikler ve zülümler yapldn vurgulayan Yapcolu, BM Güvenlik Konseyinin yapsndan kaynakl ama ondan öte kapitalist zihniyetten dolay dünyann her tarafnda kan akyor. Genellikle de akan kan Müslüman kandr. ifadesini kulland.

Yapcolu, ABD Bakan Trumpun seçim kampanyasnda slama ve Müslümanlara her türlü hakareti yaptn, bakan seçildikten sonra da pek çok slam ülkesi vatandana vize yasa getirdiini aktard.

Yapcolu, u görülere yer verdi:

Suudi Arabistan ziyaret ederken bilboardlarda Suud kralyla, Trumpn resmi yan yana Birlikte zafere ulaacaz diye yazdlar. Nedir sizin zaferiniz ey zalimler? Zaferiniz çocuklar açlktan öldürmek midir? Zaferiniz bitap düen ümmeti biraz daha parçalamak mdr? Zaferiniz ümmetin kaynaklarn ABD vampirine biraz daha aktmak mdr? Sadece Yemende deil, amda ve Halepde benzerleri yaanmyor mu? Orada da Esed rejimi benzer zulümleri yaatyor.

Dünyann neresinde kim tarafndan yaplrsa yaplsn zulme kar çklmas gerektiini iaret eden Yapcolu, Bu i böyle olmamal. Bizimle ayn kbleye yönelen insan zulüm ettiinde de onun elinden tutup, onun zulmüne engel olmak vazifemiz deil mi? Niçin sadece seyirci kalyoruz. dedi.

Yapcolu, asgari ücretten alnan verginin kaldrlmas için partilere çarda bulunarak, Mecliste bulunan her dört partiye birden sesleniyoruz. Sizin bu millete verilmi bir sözünüz vard. 2012 ylnn Eylül aynda asgari ücretliden vergi alnmamas için imza attnz ama bunu meclise sevk edip kanun haline getirmediniz. ifadesini kulland.

Tek liste ile gidilen seçimde ilçe bakanlna Mehmet Demir, yeniden seçildi.

Ana Sayfaya Git