Zam furyası son bulsun

Türkiye'de son günlerde iğneden ipliğe tüm ürünlere yapılan zamlara tepki gösteren halk, bir an önce zam furyasının sona ermesini istiyor.

Haberler 24.11.2021 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede temel tüketim ürünleri bata olmak üzere adan zye tüm ürünlere yaplan zamlar, halk canndan bezdirdi.

Yaplan zamlardan dolay dar ve orta gelirli aileler, geçim sknts yaarken, baz aileler çocuklarna bakamayacak duruma geldi.

Döviz ve altn fiyatlarnn yükselmesinden dolay halkn alm gücü tamamen bitme durumuna gelirken halk bir çk yolu aryor.

Son günlerde yaplan zamlarla ilgili anlurfallar LKHAya konutu.

800 LRA BR NSANI BR AY BOYUNCA GEçNDRR M?

Ayda 800 liraya ile geçindiini belirten Ahmet nanç, Ben bu yatan sonra ne i yapabilirim. 74 yandaym ayda 800 lira yallk maa alyorum. Aldm parann 600 lirasn kiraya veriyorum. Geriye 200 lira kalyor. Ben 200 lira ile ne yiyeceim ne içeceim. 800 lira bir insan bir ay boyunca geçindirir mi? Bir de kirac olduun zaman Böyle bir yaant zor. Her eye zam yaplm bari maamza da zam yaplsa. Ben 200 lira ile nasl ailemi geçindireceim? Baka bir gelirim yoktur. Allah millete yardm etsin. eklinde konutu.

çOCUKLARIMA HARçLIK VEREMYORUM

Halkn yaplan zamlardan dolay zor durumda olduunu belirten Asiye Kara, Herkes ortada kalm, fakir öldü. Ekmek bulamyoruz ki çocuklarmza götürelim. Bu kadar bir pahallk olur mu? Böyle bir pahallk olmaz. Millet rezil olmu. Millet yürüyüe çksn, ortaya çksn. Tayyip Erdoana bir ses gitsin. Ben artk kiram veremiyorum. Kiralar ve ev fiyatlar uçtu gitti. Her ey pahal oldu. Hergün bir zam geliyor. Benim çocuklarmdan ikisi okula gidiyor, vallahi çocuklarma harçlk veremiyorum. Millet yürüyü yaparak buna tepki göstersin.Allah hepimizin yardmcs olsun. ifadelerini kulland.

çOCUKLARIMA BAKAMAZ OLDUM

Yaad hayat pahallna vurgu yapan Casm Alan, Önceki yllarda ylbanda ufak bir zam geliyordu bunu normal karlyorduk. Geçimimiz güzel gidiyordu. imdi ise bir ürüne ayda 4 kez zam geliyor. Aracma binemiyorum. lkbaharda otogaz 3.10 lirayken imdi 7 lira, ekmek ise 2 lira olmu. Köyde oturuyorum 2 çocuum var. çocuklarma bakamaz oldum. 7 dönümlük tarlamda msr ektim, 7 bin lira masrafm gitti. Bu ektiim msrdan ne gelecek? diye konutu.

KALABALIK ALELER NASIL GEçNECEKLER

Son zamanlarda temel tüketim ürünlerine yaplan zamlara dikkat çeken Perihan Klç, Son zamanlarda yaplan zamlar bizleri çok etkiledi. Coronavirusten dolay geçim çok zor olmu. Herey pahaland. Buna devletin bir el atmas lazm. Memleketimizde i imkanlar olmas lazm. Neden insanlarmz çalmak için baka yerlere gitsin. Ekmek ve ya pahalanm. Kalabalk aileler nasl geçinecekler. Geçim zor olmu. Devletin buna bir el atmas gerekir. eklinde konutu.

PAZARA GDYORUZ MEYVE ALAMIYORUZ

çiftçilerin de zor durumda olduunu belirten Lütfü Karpiç, 150 dönüm arazi ektim, 70 bin liram gitti. Ben bu ürünlerden ne kaldracam. Mazot, gübre, ilaçn fiyat bellidir. Pazara gidiyoruz meyve alamyoruz. Un ve eker alamyoruz. Durumumuz çok kritiktir son derece perianz. dedi.

ZAMLAR ALMI BAINI GDYOR

Geçen yl 3 lira olan bir ürünün bugün 5 lira olduunu söyleyen Mithat Ta, Zamlar alm ban gidiyor. Zam bana da sana da var. Geçen sene 3 lira olan ürün, bugün 5 lira olmu. Paras olan seviniyor, borcu olan üzülüyor. dedi.

Ana Sayfaya Git