"Zamların geri alınmasını istiyoruz"

Doğalgaza yapılan yaklaşık yüzde 15 oranındaki zamma tepki gösteren vatandaşlar, son aylarda elektrik, akaryakıt ve diğer temel tüketim ürünlerine yapılan zamların geri alınmasını istediler.

Haberler 03.08.2019 - 01:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dolar kurundaki düüle birlikte halk temel tüketim ürünlerinde bir indirim beklerken, geçtiimiz gün Enerji Piyasas Düzenleme Kurumu tarafndan (EPDK) doalgaz fiyatlarna yüzde 13,73 ila yüzde 14,97 orannda zam yapldnn duyurulmas aknln yan sra tepkiyle karland.

Doalgaza gelen yaklak yüzde 15 oranndaki zamma tepki gösteren vatandalar, son aylarda art arda elektrik bata olmak üzere doalgaza, akaryakta ve temel tüketim ürünlerine gelen zamlarn geri çekilmesini istediler. Doalgaza yaplan yüzde yaklak 15 oranndaki zamm büyük bir zulüm olarak niteleyen vatandalar, zamlarn zengini deil en çok fakiri etkilediini kaydettiler.

Tüm zamlara kar olduklarn vurgulayan vatandalardan Muhyeddin Erdem, Doalgaz, elektrik, su, gda maddelerine yaplan zamlara karyz. Zaten büyük bir isizlik var, millet çalamyor. Baz esnaflar sabahtan akama kadar siftah yapmyorlar. Siftah yapmayan bir esnaf nasl kirasn, içi parasn, elektriini, suyunu, doalgazn nasl verecek? Bir de çocuklarnn geçimini nasl salayacak? Bunlar düünmek lazm. Batmanda genç nüfusa ramen isizlik çoktur. Millet çocuklarnn geçimini salamann derdindeyken zamlar da yaplnca yük üstüne yük geliyor. Zamlarn geri çekilmesi lazm. Hükümet milleti düünmelidir. dedi.

Zam zengine deil fakire dokunuyor

Zamlarn madur ettii kesimin fakir insanlar olduunu aktaran Mevlüt Türkan, Halktan bazlar geçimlerini çok zor salyor. Ama bu zamlar zenginlere dokunmaz. Zam zengine deil fakire dokunuyor. Türkiyedeki öretim görevlileri bu zamlara bir çözüm bulamyor. Bu isizlie, zamlara bir çözüm üretsinler. Profesörlerin Türkiyedeki sorunlara eilmek lazm. Bizi yönetenler bu sorunlara eilmiyorlar. Millet isizlikten kavruluyor. Herkesi kendileri gibi görüyorlar. Yetkililer bu halk biraz düünmesi lazm. diye konutu.

Zamlar geri çekilmeli

Zamlar doru bulmadklarn dile getiren Mehmet Hanifi Bulgan ise unlar söyledi: Bu yaplan zamlar doru deildir. Yaplan zamlar milleti çok zor durumda brakyor. Buralarda i sahalar yok. Esnafn da maddi geliri zayflyor. Bunca soruna ramen üstüne zamlar da gelince hayret içerisinde kalyoruz. Akam zamdan olmaz diyoruz, sabah bakyoruz ki zam olmu. Yetkililerden bu zamlar geri çekmelerini istiyoruz.

Neredeyse ayda bir zam haberi alyoruz

Artk faturalarn ödemekte zorlandklarn belirten esnaf Remzi Göker, Yine bir zam haberini aldk. Biz esnaflar elektrik konusu özellikle çok zorluyor. Sürekli dengesiz ekilde zam geliyor. Bundan dolay madur duruma düüyoruz. Doalgaz zamm da açkland. Doalgaz ve elektrik zamm biz esnaflar çalamayacak noktaya getirdi. Ufack büfeme bin liraya yakn elektrik faturas geldi. Bu faturay yatrmakta bile zorlanyoruz. Eskiden senede bir ya da iki kere zam oluyordu fakat u anda neredeyse ayda bir zam haberi alyoruz. Artk buna kar tepki de veremiyoruz. Zaten halkn, esnafn durumu ortadadr, çalamayacak noktadadr. Sürekli elektrik ve doalgaza da zam gelmesi yeterince bezdiriyor insanlar. Yetkililerden herkes gibi bizde bu zamlarn geri alnmasn istiyoruz. ifadelerini kulland.

Yüzde 15 zam büyük bir zulümdür

Zamlarn kendilerine yaplm büyük bir zulüm olduuna dikkat çeken Mehmet ah Nergiz, Yaplan bu zam halka yaplm büyük bir zulümdür. Halk bunu hak etmiyor. Doalgaz halka bir faydadr. Ancak zamlarn yaplmas halk madur ediyor. Yüzde 15 gibi bir zam büyük bir zulümdür. Ben knyorum. Halkn beklentisine karlk verilmedi. Halk yava yava hükümete kar güvenini kaybediyor. Yetkililerden biraz duyarl olmasn istiyoruz. sizlik zaten had safhaya gelmi, kimi esnaf siftah yapmyor. Zamlar geri alnmaldr. Olan fakir fukaraya oluyor, zengine bir ey olmuyor. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git