Zana Beraat Etti!

HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, Diyarbakır 5'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Örgüt üyesi olmak, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak, ihtara rağmen dağılmamak ve suçu ve suçluyu övmek' suçlarından 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraat etti.

Haberler 12.07.2017 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Ar Milletvekili Leyla Zana, Diyarbakr 5nci Ar Ceza Mahkemesinde Örgüt üyesi olmak, kanuna aykr toplant ve yürüyülere silahsz katlarak, ihtara ramen dalmamak ve suçu ve suçluyu övmek suçlarndan 21 yla kadar hapis cezas istemiyle yargland davada beraat etti.

21 YIL HAPS STENYORDU

Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü soruturma kapsamnda 8 ubat günü gözaltna alnan, ayn gün adli kontrol artyla serbest braklan ve daha sonra hakknda Örgüt üyesi olmak, kanuna aykr toplant ve ürüyülere silahsz katlarak, ihtara ramen dalmamak ve suçu ve suçluyu övmek suçlarndan 21 yla kadar hapis istemiyle dava açlan HDP Ar Milletvekili Leyla Zanann yarglanmasna devam edildi. Diyarbakr 5nci Ar ceza mahkemesinde görülen davann 2nci celsesine Leyla Zana katlmazken, avukat hazr bulundu.

Davada esas hakknda görüünü açklayan savc, sank hakkndaki suçlamalarla ilgili somut delil bulunmamas nedeniyle beraatna karar verilmesini istedi. Daha sonra kararn açklayan mahkeme sank Leyla Zanann eylemlerinin sabit olmamas nedeniyle beraatna karar verdi.

Ana Sayfaya Git