Zana'ya hapis ceza istendi!

HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın, 3 ayrı suçtan 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, savcı esas hakkında mütalaasını sundu

Haberler 06.10.2017 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Ar Milletvekili Leyla Zanann, 3 ayr suçtan 23 yla kadar hapis cezas istemiyle yargland davada, mütaalasn sunan savc, Zanann 4 ayr terörist cenazesine katldn gerekçe göstererek, silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 yldan 15 yla kadar hapis ile cezalandrlmasn istedi.

Diyarbakr 3. Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumaya Zana katlmazken, avukat hazr bulundu.

Durumada esas hakknda mütalaa veren savc, 6 yl önce Zanann 9 farkl yerde katld eylem, etkinlikler ve suçlamalar anmsatt.

Savc, Zana hakknda, terör örgütü propagandas yapmak ve Toplant ve Gösteri Yürüyüleri Kanununa muhalefet suçlarndan cezann ertelenmesini, 4 ayr terörist cenazesine katld gerekçesiyle de silahl terör örgütüne üye olmak suçundan da 7,5 yldan 15 yla kadar hapis ile cezalandrlmasn talep etti.

Savcnn mahkemeye sunduu mütalaaya katlmadn belirten Zanann avukat esas hakknda savunmalarn yapmak için süre istedi.

Mahkeme, esas hakknda savunma için süre talebini kabul ederek durumay erteledi.

- stenilen ceza

ddianamede, HDP Ar Milletvekili Leyla Zana hakknda, silahl terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandas yapmak ve Toplant ve Gösteri Yürüyüleri Kanununa muhalefet suçlarndan 8,5 yldan 23 yla kadar hapis ve mahkumiyeti halinde Türk Ceza Kanununun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarna hükmedilmesi isteniyor.

Ana Sayfaya Git