Zana'ya Kötü Haber!

TBMM Başkanlık Divanı HDP'li Leyla Zana'nın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin talebini Meclis Karma Komisyonu'na iletti.

Haberler 21.07.2017 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Bakanlk Divan toplantsnn ilk gündem maddesi, Anayasann 81. maddesine uygun biçimde ant içmeden aralksz olarak Genel Kurulun 212 birleimine katlmamas ile ilgili cetvel ve Zanann bu konuda yapt itiraz oldu. TBMM Bakanlk Divan milletvekilliinin düürülmesi yönünde bir karar vererek dosyas Karma Komisyona gönderdi. Karma Komisyondan sonra dosya Meclis Genel Kuruluna gelecek.

TBMM Bakanlk Divan, milletvekili yemini etmedii için Meclis çalmalarna katlamayan HDP Ar Milletvekili Leyla Zanann devamszl nedeniyle milletvekilliinin düürülmesine ilikin dosyann, Anayasa ve Adalet komisyonlarnn üyelerinden kurulu Karma Komisyona sevkine karar verdi.

Bakanlk Divan, TBMM Bakan smail Kahraman bakanlnda topland.

Divann en önemli gündem maddesi, milletvekili yemini etmedii için yasama çalmalarna katlamayan Zanann devamszlk dosyas oldu.

Toplantda, Anayasann 81. maddesine uygun biçimde ant içmeden aralksz olarak Genel Kurulun 212 birleimine katlmayan Leyla Zanann bu durumu görüüldü. Zanann dosyasnn, Anayasa ve Adalet komisyonlarnn üyelerinden kurulu Karma Komisyona sevkine karar verildi.

Komisyon bünyesinde Leyla Zanann dosyasn görümek için Hazrlk Komisyonu kurulacak. Hazrlk Komisyonu, hazrlayaca raporunu Karma Komisyona sunacak.

Karma Komisyonun, Zanann devamszlktan milletvekilliinin düürülmesi yönünde karar vermesi durumunda, dosya TBMM Genel Kurul gündemine gelecek ve nihai karar orada verilecek.

Genel Kurul da ayn yönde karar verirse, HDPli Zanann milletvekillii, üye tamsaysnn salt çounluunun oyuyla (276) düürülecek.

TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzolu, Mecliste devam eden inaat çalmalar ile snakta bugüne kadar yaplan düzenlemeler hakknda bilgi verdi.

Baz milletvekillerinin izin talepleri ise bu milletvekillerinin yasama faaliyetine katlm dikkate alnarak kabul edildi.

Ana Sayfaya Git