Zap’ta PKK’ya ağır darbe: Biri suikastçı, ikisi bombacı üç terörist öldürüldü

Pençe Kilit operasyonunda PKK’ya ağır darbe vuruldu. Terör örgütünün “Hezen Taybet” adlı sözde özel güç yapılanması içinde yer alan suikast ve sabotajcı üç terörist öldürüldü. Metina Vadisi'nde terör örgütünün kamp alanı olarak kullandığı 4 üslenme alanı Mehmetçiğin kontrolüne geçti.

Haberler 28.04.2022 - 01:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irakn kuzeyinden Türkiyeye szmalarn önlenmesi amacyla Hakkari çukurcann karsndaki Metina ile Zap, Avain-Basyan bölgelerinde PKKl teröristlere yönelik 17 Nisanda balatlan Pençe Kilit operasyonu kesintisiz sürüyor.

BELRLENEN NOKTALAR F 16LARLA VURULDU

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakrdan gece saat 01.55te bir biri ardna havalanan 5 F-16 sava uça, koordinatlar önceden belirlenen noktalar s güdümlü aklla mühimmatlarla vurdu. Metina Vadisindeki uçaksavar mevzileri, geçi güzerghlar ile yaam malzemelerinin istiflendii snaklar imha edildi.

Ardndan Skorsky helikopterlerle stratejik hakim tepelere komando taburlar indirildi. Metina içinde teröristlerin snrdaki karakollar hakknda istihbarat topladklar, keif, dinleme ve gözetleme yaptklar Stuna, Zendura, Derar ve Hiror Kamplar ile Koordine tepesindeki barnma alanlarnn da imha edildii bildirildi.

KAçI GÜZERGAHLARI KAPATILDI

Harektn kapsamn genileten Mehmetçik, Metina çevresindeki teröristlerin kaç güzerghnda yer alan Kaura Vadisi ile kuzeydeki Avain-Basyan bölgesi içindeki stratejik noktalara yerleti. Buna paralel olarak Zap Vadisindeki çemço, Kinyani, Bagoz, Dinazor Kayalklar, Bedevi Kalesi, Nerveh, Sida, Kunika ile Werheli Kamp havadan helikopterlerle vuruldu.

TÜNELDE SICAK TEMAS: ÜçÜ DE ÖLDÜRÜLDÜ

Werheli bölgesinde bir yer alt tünelinde kstrlan teröristlerce scak temas saland. çatmada PKKnn sözde özel güç yaplanmasnda suikast ve sabotaj biriminde yer alan ve Kannas keskin nianc suikast tüfei tayan Sedat Datekin ile el yapm uzaktan kumandal bomba ve mayn imal eden sabotajc Veysi Sümer ile ran uyruklu Mouhammad Hamza öldürüldü.

Ana Sayfaya Git