Zarrab dosyasına bakan savcılara soruşturma!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, New York Güney Bölgesi eski savcısı Preet Bharara, Savcı John H Kim ve diğer savcılık görevlileri hakkında soruşturma başlattı.

Haberler 19.11.2017 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Cumhuriyet Basavclnca, ABDde görülen Reza Zarrab dava dosyasnda yer alan belge, delillerin çalnt, sahte içerikli ve kayna belli olmayacak nitelikte olduu gerekçesiyle New York Güney Bölgesi eski savcs Preet Bharara ile savc Joon H Kim hakknda soruturma balatld.

stanbul Cumhuriyet Basavcl tarafndan tarafndan balatlan soruturmaya ilikin yazl basn açklamas yapld.

Açklamada, ABDnin New York Güney Bölge Mahkemesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandalar hakknda devam eden yarglamada, avukat Cathy Flemingin Newyork Güney Bölge Mahkemesinde 30 Ekim 2017 tarihinde vermi olduu yeminli ifadesinin yarglama dosyasna sunulan belge ve delillerin çalnt, sahte içerikli ve kayna belli olmayacak nitelikte olduunun tespit edildii aktarld.

15 sayfadan oluan yeminli ifadede bahsi geçen verilerin kim tarafnda, ne ekilde elde edildii ve mahiyetinin ne olduu konusunda soruturma balatld belirtildi.

ABD Adli Makamlarna Cumhuriyet Basavclnca Adalet Bakanlna yazlan 17 Kasm 2017 tarihli Adli Yardm talebini içerir resmi yaz ile ifadede bahsi geçen ve ABDde yarglamada kullanld anlalan belge, ses kayd ve içeriklerin ne ekilde ve ne zaman elde edildii, kim ya da kimlerden temin edildii ve yazl ifadelerin nelerden ibaret olduunun sorulduu vurguland.

HUKUKA AYKIRI

Açklamada, Uluslararas iç hukuka açkça aykr olan bu eylemler nedeniyle New York Güney Bölgesi eski savcs Preet Bharara ve savc Joon H Kim ve dier savclk görevlileri hakknda soruturma balatlmtr denildi.

SAVCI DEL MLTAN

Reza Zarrab hakknda tutuklama karar çkaran savc Preet Bhararann Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) ile balantl olduu ortaya çkmt. Bharara, FETÖcü polislerin 17 Aralk kumpasnda hazrlad ve takipsizlik karar verilen fezlekenin virgülüne bile dokunmadan kulland anlalmt.

Ana Sayfaya Git