Zazaların liste isyanı

Zazalar'dan Ak Parti Diyarbakır milletvekili aday listesine tepki geldi. "Hayal krıklığına uğradık."

Haberler 25.05.2018 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda Zazalar Platformu üyeleri, Ak Partinin Diyarbakr milletvekili aday listesine tepki gösterdi. Platform adna açklama yapan Nurullah Denkta, Farkl kesimlerin beklentilerini karlamaktan uzak bir liste olmutur dedi.

24 Haziran yaplacak seçimler öncesi Diyarbakrda 218 kii, Ak Partiden milletvekili aday olabilmek için bavuruda bulundu. Yaplan deerlendirme sonucunda aralarnda Gda, Tarm ve Hayvanclk eski Bakan Mehdi Ekerin de bulunduu 12 isim, YSKya bildirildi.

ADAY LSTESNE TEPK

Aday listesine, Diyarbakrda yaayan çounluu Bingöllülerden oluan Zazalardan tepki geldi. Zaza Platformu üyeleri, merkez Yeniehir ilçesinde bir araya gelerek, düzenledikleri basn açklamas ile tepki gösterdi. Platform adna açklama yapan Nurullah Denkta, Zazalar olarak her zaman devletin yannda yer aldklarn, bundan sonra da devletin yannda yer alacaklarn söyledi. Adaylar arasna Zazann olmadn belirten Denkta, unlar söyledi:

ZAZALARDAN NYE YOK

Ak Partinin kurulmasndan itibaren burada yaayan Zazalarn çok büyük bir ksm Cumhurbakanmz sayn Recep Tayyip Erdoana ve Ak Partiye gönül vermi, her artta ve her koulda desteini sunmutur. 24 Haziran 2018 tarihinde yaplacak olan Cumhurbakanl ve milletvekilleri seçimleri öncesi balayan bavurular, temayül yoklamalar, mülakatlar ve deerlendirmeler neticesinde milletvekili aday listeleri açkland. Açklanan Diyarbakr listesi, burada yaklak bir asrdr yaayan Bingöllü Zazalarn, ilçelerde yaayan dier Zazalarn, muhafazakar kesimin ve toplumun farkl kesimlerinin beklentilerini karlamaktan uzak bir liste olmutur.

HAYAL KIRIKLII YARATTI

Ayn ilçeden üç adayn gösterilmesi, küçük bir belde olan Bavar beldesinden iki adayn gösterilmesi, Büyük Birlik Partisinden iki adayn listede olmas, seçmen saysnn önemli bir ksmn oluturan Zazalarn içinden aday gösterilmemesi, muhafazakar kesime hitap edecek bir adayn gösterilmemesi, Ak Partinin en çok oyu ald çermik, çüngü, Ergani bölgesinde ve Hani, Eil, Dicle, Kulp bölgelerinden aday gösterilmemesi, herkesi hayal krklna uratmtr.

ERDOANA BALIYIZ

Bu liste, ilimizin dengeleri göz önüne alnmadan hazrlanmtr. Demokratik bir tepki olarak bizler Ak Partinin zarar görmemesi için yapm olduumuz basn açklamasyla Ak Partinin hem u anki, hem de 2023, 2053 ve 2071 Türkiye siyasi vizyonuna ve hedeflere ulaabilmesi için kararl, erdemli, cesur bir kutlu dava duruu sergiliyoruz. Cumhurbakanmz sayn Recep Tayyip Erdoan beyefendiye olan ballmz belirterek, sesimizin duyulmas ümidiyle.

Zazalar, daha sonra açtklar Türk bayraklar ile toplu olarak fotoraf çektirdi.

Ana Sayfaya Git