Zehir taciri hakime ihraç

HSYK 2. Dairesince, uyuşturucu operasyonu sonrasında tutuklanan hakim Soğuksu'nun meslekten ihracına karar verildi.

Haberler 01.02.2017 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakimler ve Savclar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesince, Diyarbakrda yürütülen uyuturucu soruturmas kapsamnda tutuklanan hakim Halil Souksu meslekten ihraç edildi.

Diyarbakrda uyuturucu ticareti yapt ileri sürülenlere yönelik soruturma kapsamnda hakim Souksunun zanllarla telefon görümeleri yapt belirlendi. üphelilerin dikkat çekmemek için uyuturucuyu Souksu ile bat illerine götürmeyi planladklarnn tespit edilmesi üzerine operasyon düzenlendi.

MESLEKTEN HRAç EDLD

Souksunun kulland otomobilde uyuturucu ele geçirildi. Hakim Souksunun çantasnda da uyuturucu bulundu. Souksu ve 2 zanl, çkarldklar mahkemece tutukland.

HSYK tarafndan yürütülen süreçte de müfettilerin hazrlad rapor dorultusunda Souksu hakknda karar verildi. Hakim Souksu, HSYK 2. Dairesinin kararyla meslekten ihraç edildi.

hraç kararnn, Hakimler ve Savclar Kanununun 69. maddesinin son fkras uyarnca alnd örenildi. Kanunun 69. maddesinin son fkras Disiplin cezasnn uygulanmasn gerektiren fiil suç tekil etmezse ve hükümlülüü gerektirmese bile meslein eref ve onurunu ve memuriyet nüfuz ve itibarn bozacak nitelikte görüldüü takdirde de meslekten çkarma cezas verilir. hükmünü içeriyor.

Ana Sayfaya Git