Zehirlenme sudan mı?

SUR'da çok sayıda öğrenci zehirlendi. Veliler okula akın ederken, öğrenciler ambulansla hastaneye kaldırıldı. Durumu ağır olan öğrenciler bulunurken, zehirlenmenin içme suyundan kaynaklandığı sanılıyor.

Haberler 08.03.2018 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesinde okulun içme suyuna kanalizasyon kart iddiasyla 50den fazla örenci hastanelik oldu. Buarada, Buarada, örencilerin okul kantininden aldklar yiyeceklerden zehirlenmi olma ihtimali üzerine kantindeki yiyeceklerde inceleme alnd.

TUVATLERDEN SU çNCE

Alnan bilgiye göre, zehirlenme olay Merkez Sur ilçesi Melikahmet Caddesi üzerinde bulunan Tevfik Fikret lkokulunda meydana geldi. ddiaya göre, daha önce kanalizasyon çalmas yaplan tuvaletler, çalma tamamlanmadan açld. Teneffüse çkan ve tuvaletleri açk gören örenciler çemeden su içince örencilerde karn ars ve mide bulants ba gösterdi.

ÖRENCLER HASTANELK

Örencilerin durumunu fark eden okul yönetimi tarafndan 112 acil servis aranarak bölgeye çok sayda ambulans yönlendirildi. 50den fazla örenciye zehirlenme üphesiyle müdahale edilirken örencilerden bazlarnn durumunun ar olduu örenildi.

VELLER AKIN ETT

Zehirlenme olayn duyan veliler okula akn ederken, örencilere ilk müdahale okul bahçesinde yapld. Okulun 5.snf örencilerinde Ferhat K. okulun tuvaletlerinin bozuk olduunu belirterek, Tuvaletler hem kokuyor hem de çemelerinden kirli su akyordu. Bu nedenle okulun tuvaletleri bakma alnd ama tuvaletler yaplmadan kaplar açld. Bunun üzerine örenciler de tuvalete gidip su içmeye balad. Su içince de baz örencilerde karn ars ve mide bulants oldu. Daha sonra ambulanslar geldi. Öretmenlerimiz her snfa giderek örencilere durumlarn sordu dedi.

SORUTURMA BALATILDI

l Milli Eitim Müdürlüü tarafndan zehinlenme olayyla ilgili kapsaml soruturma balatlrken, örencilerin okul kantininden aldklar yiyeceklerden zehirlenmi olma ihtimali üzerine kantindeki yiyeceklerde inceleme alnd. Son kullanma tarihlerinin incelendiini ancak, tarihi geçmi ürün olmadn örenildi.

Ana Sayfaya Git