Zenginleşerek büyüyeceğiz!

Bakan Soylu Diyarbakırlılara böyle seslendi; "Hep beraber kardeşçe, zenginleşerek, büyüyeceğiz. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni, hep beraber bir büyük Türkiye olacağız"

Haberler 02.03.2019 - 11:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl tarafndan görevlendirme yaplan merkez Yeniehir Belediyesi Bakanvekili Serdar Kartal tarafndan ina edilen ve ksa sürede tamamlanan Hamdiye Yatl Kz Hafzlk Kursu, Rabia-tül Adeviyye Kadn Kültür ve Sanat Merkezi, Aliya zzetbegoviç Gençlik Merkezi, Nureddin Mahmud Zengi Parknn aralarnda bulunduu 100 milyon liralk yatrmlarn toplu açl töreni düzenlendi.

Üçkuyu Mahallesindeki Hamidiye Külliyesi önünde gerçekletirilen törende konuan Belediye Bakanvekili ve ilçe Kaymakam Serdar Kartal, yatrmlarn Yeniehir halk ve hayrseverlerin destekleriyle gerçekletirdiklerini belirterek, Halkn paras Kandile deil, halka hizmet olarak, dönmesini saladk. dedi.

AK Parti Milletvekilleri ile l Valisinin ksa konumalarndan ardndan kürsüye çkan çileri Bakan Süleyman Soylu, uzun süre halk tarafndan alkland. Büyük ilgi gören Bakan Soylu, bu yatrmlar ve inas süren Aye Hafsa Sultan Yetim Evlerinin tamamlanmasyla ilçeye 100 milyonun üzerinde devasa projenin kazandrlm olacan söyledi.

BÜYÜK BR MEDENYETN EVLATLARIYIZ

Büyük bir medeniyetin evlatlaryz. Terör örgütüne ne bu medeniyeti, ne vilayetleri, ne de çocuklarmzn geleceini teslim etmeyeceiz. diyen Soylu, sözlerini öyle sürdürdü:

Diyarbakrl gençlerimize namus ve eref sözümüzdür. Size kimseyi musallat ettirmeyeceiz. çocuklarmza, gençlerimize pürüzsüz bir Türkiye brakmak istiyoruz. Bakalarnn talimatyla paralar daa gönderiyorlard. Milletin hizmetine girdi mi, böyle güzel eserler yaplyor. Parklar, bahçeler, içme sular, kanalizasyonlar, su depolar, yollar, asfaltlar ve halkmzn istifade edecei birçok hizmetler...Peki onlar ne yaptlar? 507 kez Yüksekovadaki havalimanna saldr yaptlar. Yüksekovada esnaf esnaf gezip, sakn bu uçaklara binmeyin diye broür dattlar. lk, PKKnn siyasi kolu olan partinin u anda E Genel Bakan Pervin Buldan bindi. lk önce onlar bindiler.

ONLARA MÜSAMAHA GÖSTERMEYN

Soylu, terör örgütü ve uzantlarna istismar alan brakmadklarn dile getirerek, Hiç merak etmeyin, biz bu terör örgütünü ezer geçeriz, endieniz olmasn. Ama sizden istediimiz udur; bunlara yüz verilmemesi. Bunlardan güya partiymi gibi yannza gelenlere Siz Dou ve Güneydounun geri kalmasnn sebeplerinden birisisiniz. Sizi affetmiyoruz, siz bakalarnn oyuncasnz deyin. Onlara müsamaha göstermeyin. Bilmenizi isteriz ki; etrafmzdaki corafyann yldz haline geleceiz. eklinde konutu.

Bu güzel eserlerin gölgesinde Diyarbakrllarla bir arada olmaktan eref duyduunu ifade eden Soylu, Hep beraber kardeçe, zenginleerek, büyüyeceiz. Türk, Kürt, Laz, çerkez, Alevi, Sünni, hep beraber bir büyük Türkiye olacaz. diye konutu. Soylu, konumalarn ardndan sahneye davet ettii çocuklarla açl kurdelesini kesti.

ERDOAIN DYARBAKIR SEVGS

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Diyarbakra duyduu sevgiyi anlatan Soylu, Onun yüreinde Diyarbakr bambaka bir yerde. Onun sevgisi Diyarbakr ve Diyarbakrllar için bambaka. 31 Marta kadar çok çalmaya, mücadele etmeye, samimiyetle, gayretle, bu hizmetkarlk bayran Diyarbakr ile buluturmaya hep beraber hazr myz? Bu hizmetkarlk, bu samimiyet, bu muhabbet bayran Diyarbakrda hep birlikte 31 Mart akam Diyarbakr Surlarna asmaya hazr myz?

Törene, Sur, Balar, Kayapnar Belediye Bakanvekilleri, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Gazeteci-Yazar Mehmet Ali Altnda, AK Parti l Bakan Süleyman Serdar Budak, STK Temsilcileri, Kamu Kurum ve kurulularnn temsilcileri ile youn bir halk kitlesi katld.

Ana Sayfaya Git