Zerzevana ünlü akını!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’un başlattığı proje kapsamında ünlüler tarihi Zerzevan Kalesi’ni gezdi

Haberler 10.05.2019 - 11:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesinde bulunan ve yaplan arkeolojik bulgularla dünyann dikkatini üzerine çeken Zerzevan Kalesi bu kez de ünlüleri arlad. Kültür Turizm Bakan Mehmet Ersoyun ei Pervin Ersoyun balatt proje kapsamnda ünlüler, tarihi Zerzevan Kalesini gezdi.

Yaklak 60 dönümlük alan üzerinde bin 200 metre uzunluunda sur kalnts, gözetleme ve savunma kulesi, ibadethane, idare binas, evler, depolar, yer alt ibadethanesi, snaklar, mezarlar, su kanallar ile su sarnçlar bulunan tarihi Zerzevan Kalesi, tüm ihtiamyla dünyann dikkatini çekmeyi baard. Kentin turizmine önemli katk sunan Zerzevan Kalesi, Kültür Turizm Bakan Mehmet Ersoyun ei Pervin Ersoyun balatt proje kapsamnda ünlüleri arlad. Ünlü ses sanatçlarn ile televizyon sunucularnn katld programda Zerzevan Kalesi anlatld.

Zerzevan Kalesini tüm dünya duydu

Zerzevan Kalesi ziyaretiyle ilgili açklamalarda bulunan Pervin Ersoy, Diyarbakrn daha önce hep terörle anld için maalesef birçok konuda ihmal edilmi olabildiini söyledi. Ersoy, Özellikle turizmde veya iç turizmde insanlar gezmeyi tercih ettiklerinde belki de son adres olarak gösteriliyordu kendileri açsndan. Benim için bu çok önemliydi ve Diyarbakrn gerçekten uanda çok daha rahat olduunu kesinlikle her hangi bir ekilde terörle ilgili her hangi bir iz kalmadn ve rahatlkla gezilebileceini anlatmak zorundaydm. O yüzden hemen üçüncü ayak olarak bu projede Diyarbakr seçtim. Güvenli bir ehir Diyarbakr artk çok güvenli, benim burada seslenmek istediim ve herkese vermek istediim mesaj lütfen Diyarbakra gelsinler. Ben Zerzevan Kalesini açkças bilmiyordum. Ben kendimde bakyorum turla beraber gezen arkadalarma da soruyorum, siz daha önce Zerzevan Kalesini biliyor muydunuz, duydunuz mu, hayr diyorlard. imdi bizim kendi ülkemiz, kendi yaadmz Türkiye topraklar böylesine deerli bir yap, böylesine deerli bir kaz balam 2014 ylnda. Sevgili Aytaç hocamzdan dinledik hepimiz biraz önce ve dedi ki, neredeyse 50 yl kadar devam edecek inanlmaz deerli bir kaz alanndayz uanda. Zerzevan Kalesi tüm dünyada duyulmu. Akn akn geliniyor ve bizim içimizde belki de birçoumuz bilmiyoruz bunu dedi.

Buras mutlaka gelip görülmesi gereken bir yer

Ünlü sunucu Özlem Yldz, Zerzevan Kalesinin Türkiyede bilmedikleri, görmedikleri pek çok güzellikten biri olduunu söyledi. Yldz, Bu kadar ülkemiz içerisinde bulunup da görmediimiz bunun gibi daha pek çok yer olduunu düünüyorum. nanlmaz güzel ve farkl bir hikayesi var. Mutlaka gelip görülmesi gereken ülkemiz içerisindeki çok güzel yerlerden biri buras diye konutu.

Zerzevan Kalesine ilk kez geldiini belirten sanatç zzet Yldzhan da, Bir tarihin burada yattn gördüm. Hala da çkarlan, be yldr çallan kazlar daha hala sürülecek. Belki bir be yl daha sürecek. Bir tarih burada yatyor ve o tarihi çkartyorlar uanda eklinde konutu.

Ziyarette, Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Ersoyun ei Pervin Ersoy, sanatçlar Cokun Sabah, zzet Yldzhan, sanatç Asuman Dabak, manken çala Kubat, yazar Suna Dumankaya, televizyon sunucusu Özlem Yldz, sanatç Yasemin Hadivent, ses sanatçs Zeynep Mansur, Duygu enyürek, Emel Oysal, Sinem Eri, Bilge Kuru yer ald.

Ana Sayfaya Git