Zeydan'a Ceza!

Terör soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra dava dosyası güvenlik gerekçesiyle Hakkari'den Diyarbakır'a gönderilen HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'a, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Haberler 15.07.2017 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör soruturmas kapsamnda tutuklandktan sonra dava dosyas güvenlik gerekçesiyle Hakkariden Diyarbakra gönderilen HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydana, silahl terör örgütüne üye olmak ve terör örgütü propagandas yapmak suçlarndan 8 yl 1 ay 15 gün hapis cezas verildi.

Diyarbakr 5. Ar Ceza Mahkemesinde görülen karar durumasnda tutuklu Zeydann avukatlar hazr bulundu.

ZEYDANA HAPS CEZASI

Cumhuriyet savcs mütalaasnda, sann üzerine atl suçun vasf ve mahiyeti ile mevcut delil durumunu dikkate alarak, Zeydann cezalandrlmas ve tutukluluk halinin devam yönünde görüünü bildirdi.

Sank avukatlarnn, savcnn esas hakkndaki mütalaasna ilikin savunma yapmak için süre talebini deerlendiren mahkeme, mütalaann verildii tarihin üzerinden 2 ay geçtiini anmsatarak, talebin reddine karar verdi.

Mahkeme, Zeydann silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 5 yl, terör örgütü propagandas yapmak suçundan da 3 yl 1 ay 15 gün hapis cezasna çarptrlmasna karar verdi.

Ana Sayfaya Git