'Zeytin Dalı Harekâtı'nda 55'inci gün; 3 bin 524 terörist etkisiz hale getirildi

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Suriye'nin Afrin kentinde terör örgütlerine yönelik sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekatı'nın 55'inci gününde, etkisiz hale getirilen terörist sayısı, 3 bin 524 oldu.

Haberler 16.03.2018 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TSK tarafndan 20 Ocakta, Türkiyenin snr hatt ile bölgede güvenlik ve istikrarn salanmas, bölge halknn, teröristlerin bask ve zulmünden kurtarlmas amacyla Suriyenin kuzeybatsndaki Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPGli ve DEAl teröristlere yönelik balatlan Zeytin Dal Harekatnda 55inci güne girildi.

Genelkurmay Bakanl, karadan ve havadan operasyonlarn sürdüü harekatla ilgili açklama yapt. Harektn bandan beri 80i son 24 saatte olmak üzere, toplam 3 bin 524 teröristin etkisiz hale getirildii belirtildi.

AFRNDEN KAçI SÜRÜYOR

Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) tarafndan sürdürülen Zeytin Dal Harekt kapsamnda, terör örgütlerinden temizlenmesi hedeflenen ve çevresi kuatlan Afrin merkezi ile yaknndaki köylerde yaayan sivillerin teröristlerin basks nedeniyle bölgeden kaç sürüyor. Mehmetçiin ilerleyiinin ardndan, teröristlerin kontrolündeki köylerde olas çatma korkusu ve teröristlerin basklarndan kaçan siviller, yine Mehmetçik tarafndan güvenli bölgelere yönlendiriliyor. Baz sivillerin yanlarnda eyalarn yan sra küçükba hayvanlarn da almas dikkat çekti.

11 KÖY TERÖRSTLERDEN ARINDIRILDI

TSK ve ÖSO unsurlar, Zeytin Dal Harekatnn 55inci gününde Afrinin Korzlu, Serkanl, Meydan çakur, Yukar Mesken, Naz Ua, Zerkanl, Balal, Kafer çil, Birka, Alicaro ve Hamoraco köylerini çatmalarn sonunda terör örgütlerinden temizledi.

TSK: 1 EHT

Genelkurmay Bakanl, Zeytin Dal Harekat kapsamnda Afrin bölgesinde teröristlerin tuzaklad el yapm patlaycnn infilak etmesi soncu 1 askerin ehit olduunu açklad. TSK açklamasnda öyle denildi:

Zeytin Dal Harekt kapsamnda, 15 Mart 2018 tarihinde Afrin bölgesinde icra edilen arama tarama faaliyetleri esnasnda, el yapm patlaycnn patlamas sonucunda bir kahraman silah arkadamz ehit olmutur. Bizleri derin bir ac ve üzüntüye boan bu olayda hayatn kaybeden aziz ehidimize Allahtan rahmet, ehidimizin kederli ailesine, Türk Silahl Kuvvetleri ile yüce Türk milletine basal ve sabr dileriz.

AFRNDEK SVL HALKIN YOLUNU KAPATAN MAKNES VURULDU

Suriyenin Afrin kentinden ayrlmak isteyen sivillerin geçi güzergahna teröristlerce yerletirilen i makinesi, Türk jetlerince havadan vurularak imha edildi. Genelkurmay Bakanl, insansz hava aracnn çektii ve jetlerin i makinesini vurduu görüntüleri paylat. Görüntülerde yolu kapatan ve tam isabetle vurulan i makinesinin alev topuna dönütüü yer alyor.

MEYDANK KASABASI TERÖRSTLERDEN ARINDIRILDI

Türk Silahl Kuvvetlerinin balatt Zeytin Dal Harekatnda Afrine yönelik kskaç her geçen saat daraltlrken, merkezin etrafndaki, kasaba ve köyler de tek tek alnyor. Baz yerlerde de iddetli çatmalar yaanyor. TSKya bal komandolar, ÖSO güçlerinin de desteiyle bugün Meydanki kasabasn kuatt. Yaanan çatmalarn ardndan TSK birlikleri ve ÖSO güçleri, kasabay ele geçirdi. Meydanki Barajnn yaknndaki stratejik Meydanki kasabas teröristlerden temizlenirken, sivillerin günler öncesinden bölgeyi boaltt örenildi.

Ana Sayfaya Git