Zeytin Dalı Harekatı

"Afrin bölgesinde terör örgütlerinin, mensuplarına sivil elbise giydirdiği, eğitimlerini ve terör eylemlerini sivil kıyafetli olarak gerçekleştirmelerini sağladığı bilinmektedir. Bölgeden temin edilen görüntü ve bilgiler de bu hususu teyit etmektedir. Eli silahlı, terör örgütü sığınak ve korunaklarını kullanan ve askerlerimize ateş ederken etkisiz hale getirilen teröristlerin sivil kabul edilmesi de elbette mümkün değildir"

Haberler 24.02.2018 - 11:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genelkurmay Bakanlnca, Afrinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA terör örgütlerinin mensuplarna sivil elbise giydirdii, eitimlerini ve terör eylemlerini sivil kyafetli olarak gerçekletirmelerini salad belirtilerek, Eli silahl, terör örgütü snak ve korunaklarn kullanan ve askerlerimize ate ederken etkisiz hale getirilen teröristlerin sivil kabul edilmesi de elbette mümkün deildir. ifadesi kullanld.

Genelkurmay Bakanlndan yaplan yazl açklamada, Zeytin Dal Harekatnn, Türkiyenin uluslararas hukuktan kaynaklanan haklar, Birlemi Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayl kararlar ile BM sözlemesinin 51inci maddesinde yer alan meru müdafaa hakk çerçevesinde, Suriyenin toprak bütünlüüne saygl olarak icra edildii anmsatld. Açklamada, kullanlan silah ve mühimmat dahil tüm faaliyetlerin Silahl çatma Hukukuna uygun ve meru zeminlerde yürütüldüü belirtildi.

- Halkn evlerine dönmeye baladklar gözlenmektedir

Türkiyenin anl tarihi ve kültürü gerei harekatn planlama ve icrasnda sadece teröristler ile onlara ait barnak, snak, mevzii, silah, araç ve gereçlerin hedef alnd, sivil/masum kiilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildii aktarlan açklamada, unlar kaydedildi:

Zeytin Dal Harekatnn maksatlarndan biri de Afrin Afrinlilerindir gerçeinden hareketle dost ve karde bölge halknn, teröristlerin bask ve zulmünden kurtarlarak tekrar evlerine dönmelerini salamaktr.

Ayrca teröristlerden arndrlan yerleim yerlerinde yaayan halka u ana kadar ihtiyaç duyduklar gerekli tüm insani yardmlar yaplmakta ve halkn harekata olan olumlu yaklam ile Türk Silahl Kuvvetlerine kar sevgisi açkça görülmektedir. Terör örgütünden temizlenen yerleim yerlerinde halkn evlerine dönmeye baladklar da gözlenmektedir.

- Kara propaganda yaplmaktadr

Terör örgütleri bata olmak üzere baz kii ve kurumlar tarafndan geçmite baka yerlerde yaanm insan haklar ihlallerine ait fotoraf ve videolar kullanlarak kara propaganda yapldna dikkat çekilen açklamada, u ifadelere yer verildi:

Türk Silahl Kuvvetleri hakknda gerçek olmayan fotoraf ve videolar servis edilerek Zeytin Dal Harekat ile ilgili olumsuz bir alg oluturulmaya çallmaktadr. Söz konusu bilgi, fotoraf, video ve haberlerin gerçek d, maksatl ve ulusal/uluslararas kamuoyunu yanltmak amacyla yapld her seferinde sabit delillerle kantlanmaktadr.

Buna ilaveten Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA terör örgütlerinin, mensuplarna sivil elbise giydirdii, eitimlerini ve terör eylemlerini sivil kyafetli olarak gerçekletirmelerini salad bilinmektedir. Bölgeden temin edilen görüntü ve bilgiler de bu hususu teyit etmektedir. Bu çerçevede eli silahl, terör örgütü snak ve korunaklarn kullanan ve askerlerimize ate ederken etkisiz hale getirilen teröristlerin sivil kabul edilmesi de elbette mümkün deildir.

- Ayn azim ve kararllkla devam edecektir

Zeytin Dal Harekat ile sadece PKK/KCK/PYD-YPG terör örgütü deil ayn zamanda DEA terör örgütünün de etkisiz hale getirilmesinin hedeflendii belirtilen açklamada, unlar kaydedildi:

Türk Silahl Kuvvetleri geçmite olduu gibi bugün de DEA terör örgütü ile mücadelesini ayn azim ve kararllkla yürütmeye devam etmektedir. Bu kapsamda DEA ile mücadele konusunda en ufak bir sapma olmad gibi tam aksine söz konusu terör örgütü ile mücadeleye Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan dier ülkelerden çok daha fazla katk salanmaktadr.

Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan yürütülen tüm faaliyetler, geçmite olduu gibi bugün de kendisine duyduu öz güven ile effaf bir ekilde yürütülmektedir. Zeytin Dal Harekat, meru zeminlerde masum insanlara ve çevreye zarar vermeden en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar ayn azim ve kararllkla devam edecektir.

Ana Sayfaya Git