'Zeytin Dalı Harekatı'nda 22'inci gün; Türk savaş uçakları bomba yağdırdı

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki PKK/KCK/PYD-YPG'li ve DEAŞ'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nda, 4 gün ara verilen hava harekatının gece yarısı başlamasıyla operasyon, hız kazandı. Afrin'deki terör hedefleri, gece yarısından itibaren havadan ve karadan ateş altına alınmaya başlandı.

Haberler 10.02.2018 - 10:11 Son Güncelleme : 10.02.2018 - 10:46

TSKnn 20 Ocak günü saat 17.00de, 72 sava uçann havalanmasyla balatt Zeytin Dal Harekatnda 21inci güne girildi. TSK birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin Kilis ve Hataydan giri yapt Afrin krsalndaki 40 köy ve kritik noktann ele geçirildii harekatta, derinlik oluturularak, ilerleyi sürdürülüyor.

Kilis ve Hatayn ilçelerini hedef alan roket ve havan saldrlarnn engellenmesi ile snrdaki terör unsurlarnn bertaraf edilmesi amaçlanan harekatta, en son 4 ubat Pazar günü hava operasyonu yaplmt. Afrin bölgesinde, 5 gün sonra, gece yars uçak sesleri yeniden duyulmaya baland. Uçaklar, art arda Afrindeki terör hedeflerini havadan bombalad. Bu srada, snr hattnda konulu birlikler de havadan hedef alnan terör mevzilerini, obüs ve çok namlulu roketatarlar ile karadan ate altna ald.

BOMBARDIMAN SABAH DA DEVAM ETT

Gece yars balayan bombardman, sabahn ilk klaryla yeniden balad. Türkiye snrna yakn noktada bulunan Afrinin Bafelyun Da, eyh Huruz Da, Kefer Cenne köyü, eran ve Racu beldeleri ile teröristlerin toplanma alanlar, TSKya ait sava uçaklar, obüs ve roketatarlarla ate altna alnd. Havadan ve karadan vurulan terör hedeflerinden yükselen dumanlar, Türkiye tarafndan da görülürken, snr hattnda uçak hareketliliinin sürdüü gözlendi.

HAREKAT, YENDEN HIZ KAZANDI

Öte yandan 4 ubattan beri sessizliin hakim olduu bölgede, hava hareketliliinin balamasyla harekat da yeniden hz kazand. Havadan ve karadan ate altna alnan bölgelerin teröristlerden temizlenmesine yönelik TSK birlikleri ve ÖSO unsurlarnn operasyona balad bildirildi. Kritik bölge olarak görülen Bafelyun Tepesinin teröristlerden alnmasna yönelik operasyon balatld bildirilirken, yine Afrinin, teröristlerin denetiminde olan, Türkiyeye roket ve havan saldrlarnn yapld bilinen Kefer Cenne köyünün de ele geçirilmesi için taarruz balatld kaydedildi.

ETKSZ HALE GETRLEN TERÖRST SAYISI 1062 OLDU

Genelkurmay Bakanlnca, Zeytin Dal Harekatnn son durumuna ilikin yazl açklama yapld. Açklamada, 21inci güne girilen harekatta, etkisiz hale getirilen terörist saysnn 1062 olduu belirtilerek, öyle denildi:

Zeytin Dal Harekt kapsamnda Hava Kuvvetleri tarafndan gerçekletirilen hava harekt ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA terör örgütlerine ait snak, barnak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanlan 19 hedef imha edilmitir. Harekta katlan uçaklar emniyetle üslerine dönmülerdir. Bölgeden elde edilen bilgilere göre; 08 ubat 2018 tarihinde, 34 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmitir. Harektn balangcndan itibaren etkisiz hale getirilen terörist says 1.062 olmutur. Hava harekt ve kara ate destek vastalar ile desteklenen kara harekt planland ekilde baaryla devam etmektedir.

GENELKURMAY BAKANI HAVADAN DENETLED

Türk Silahl Kuvvetleri, Genelkurmay Bakan Orgeneral Hulusi Akarn Zeytin Dal Harekatn havadan denetlediini duyurdu. Yaplan açklamada, Genelkurmay Bakan Orgeneral Hulusi Akar, Kuvvet Komutanlar ile birlikte, Havadan hbar Kontrol Uçandan Suriye kuzeyinde baar ile sürdürülen harekat denetlemitir denildi.

TERÖR HEDEFLERNE YOUN BOMBARDIMAN

Hatayn Reyhanl ilçesindeki Oulpnar Hudut Karakolundan, Suriyenin Afrin kentinin batsndaki Cinderes beldesinde bulunan terör örgütü PYD/PKK noktalarna, tank, obüs ve çok Namlulu Roketatar Silah Sistemleri (çNRA) atlar yapld. Dün geceden itibaren balayan bombardman, bugün de devam etti.

2 KÖY DAHA TERÖRSTLERDEN TEMZLEND

Öte yandan Türk Silahl Kuvvetleri ve ÖSO unsurlarnn, Zeytin Dal Harekatnda Afrinin batsndaki Ekan ve Cukali Favkani köylerini PYD/PKKl teröristlerden temizledii kaydedildi.

Ana Sayfaya Git