'Zeytin Dalı Harekâtı'nın 24'üncü gününde acı haber: 11 şehit

Afrin kentinde yürütülen 'Zeytin Dalı Harekâtı'nın 24'üncü gününde kırıma uğrayan helikopterde 2, çatışmada ise 9 olmak üzere 11 asker şehit oldu.

Haberler 12.02.2018 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SURYEnin Afrin kentinde yürütülen Zeytin Dal Harektnn 24üncü gününde krma urayan helikopterde 2, çatmada ise 9 olmak üzere 11 asker ehit oldu. Harekat kapsamnda 118i dün olmak üzere 20 Ocaktan bu yana toplam 1180 terörist de etkisiz hale getirildi.

Hatayn Hassa ve Krkhan ilçesinin karna düen Suriyenin Mamalua ile Ömerua arasndaki bölgede PKK/PYD-YPG ve DEA mevzilerinin imha edilmesine yönelik operasyona katlan komando birlii ile bölgeye szmaya çalan teröristler arasnda çatma çkt. çatma bölgesine hava destei vermek için gelen ATAK helikopterinden biri, saat 13.01de krma urayp dütü.

ATAK HELKOPTERDE K EHT

Helikopterdeki Kara Pilot Yüzba Mehmet lker Karaman (32) ile Kara Pilot Üstemen Erdem Mut (29) olay yerinde ehit oldu. Teröristlerin tanksavar, roketatar, havan ve ar silahlarla saldrs sonucu 1027 rakml tepede olarak adlandrlan bölgede gün boyu devam eden çatmalarda ise 9 asker ehit oldu.

EHT 9 ASKERN KML ÖYLE

enitlerin kimlikleri öyle; Piyade Astsubay Üstçavu Hasan Ku (29) ile uzman çavular Ouzcan Ekiz (27), Enes Saraslan (24), Halis Koca (27), Burak Akaln (28), Serdar Ege (41), Hüseyin ahin (27), Koray Karaca (25) ve uzman onba Hamza Karacaolu (26).

çatmalarda baz askerler de yaraland. çatmada yaralanan askerler, bölgeden tahliye edilerek Krkhan ve Hataydaki devlet hastanelerinde tedaviye alnrken, bazlarnn hayati tehlikelerinin devam ettii belirtildi.

SAMSUNA K ACI BRDEN

ehitlerin memleketlerine ac haber dütü. Enes Saraslann Hataydaki ailesinin evinin önüne taziye çadr kuruldu. Mehmet lker Karamann zmirde yaayan babas Uur Salim Karaman ile annesi Habibe Karamana ehadet haberi verildi. ehidin ei Duygu Karamann Ortadou Teknik Üniversitesinde aratrma görevlisi olarak çalt örenildi. Burak Akalnn ac haberi de Samsunda yaayan ailesine ulat. Hüseyin ahinin ehit haberi de Samsunun Havza ilçesini yasa bodu.

HEM YETM HEM ÖKSÜZDÜ

Uzman çavu Halis Kocann (28) Adanada yaayan ailesine ac haber ulat. ehit Halis Kocann babas Hidayet ve annesi mran Kocann rahatszlklar nedeniyle çok önceden yaamn yitirdikleri örenildi.

HEPS TATVANDAN UURLANMITI

ehit olan askerlerin 9unun ayn birlikte görev yapt ortaya çkt. 25 Ocak tarihinde, ehit askerlerin de aralarnda bulunduu 208 komando, Tatvan 10uncu Komando Tugay Komutanl Sorgun Klasndan törenle uurlanmt. Bitlis Valisi smail Ustaolu, beraberindeki askeri yetkililerle birlikte Zeytin Dal Harekatnda görevlendirilen komandolarla tek tek selamlaarak baar dileklerinde bulundu. Törende, 208 komando için kurbanlar kesilmiti.

1266 TERÖRST ETKSZ HALE GETRLD

TSK, Zeytin Dal harektnda bugüne kadar etkisiz hale getirilen teröristlerin saysnn 1266ya ulatn açklad. Dünkü operasyonlarda en az 86 terörist etkisiz hale getirildi. Suriye snrnda konulu birliklere takviye amaçl gönderilen askeri araçlar da dün akam Hataya gitti. Farkl birliklerden gönderilen, içerisinde komando birliklerinin bulunduu en az 60 askeri zrhl araç, Krkhan ilçesinden geçti. Daha sonra snr birliklerine yönelen askeri araçlarn buradan da Afrine geçecei örenildi. Harektta arlkl olarak Afrinin Bafelyun Da, eyh Huruz Da, Kefer Cenne Köyü, eran ve Racu beldeleri ile teröristlerin toplanma alanlar ate altna alnd. TSK birlikleri ile ÖSO unsurlar 45 köy ve tepeyi ele geçirdikten sonra ilerleyilerini sürdürürken, Afrin kent merkezini kuatma hedefiyle bölge içinde derinlik oluturuyor. lerleyie snr hattndaki Frtna obüslerinin yan sra tanklar da at yaparak destek veriyor.

19HEDEF YOK EDLD

TSK ve Özgür Suriye Ordusu, Zeytin Dal Harekatnda Afrinin batsndaki Deyr Ballut Köyünü PYD/PKKdan arndrd. Düzenlenen operasyon sonucu, bölgeden dumanlar yükseldi. Genelkurmay Bakanl dün yapt bilgilendirmede, hava harektyla 19 hedefin imha edildiini duyurdu. Genelkurmay, Hava harekt ve kara ate destek vastalaryla desteklenen kara harekt planland ekilde baaryla devam etmektedir bilgisini paylat.

HACI SKENDER KÖYÜ

TSK ve ÖSO, Afrinin batsndaki Cinderes beldesine bal Hac skender köyünü PYD/PKKdan kurtard. TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatn bandan bu yana PYD/PKK igalindeki Afrinin 5 beldesinde 1i belde merkezi, 31i köy, 3ü köy alt yerleim ve 13ü stratejik da veya tepe olmak üzere 48 noktay örgütten kurtarm oldu.

SVLLER KALKAN YAPMILAR

çatmann balamasnn ardndan sivillerin kaçarak yeniden köye döndüü, 40 civarnda PYD/PKKl teröristin yardma giden komandolar tarafndan etkisiz hale getirildii, dier teröristlerin ise kaçtklar örenildi.

Bölgenin birkaç saat sonra tamamen örgüt üyelerinden temizlendiini, köeye skan PYD/PKKllarn sivilleri canl kalkan olarak kullanarak bu tür saldrlar düzenlediklerini aktaran güvenlik kaynaklar, harekatn bandan itibaren sivillerin can güvenliinin korunmas için Türk Silahl Kuvvetlerinin azami özen gösterdiini vurgulad.

Öte yandan TSK unsurlar, Özgür Suriye Ordusu mensuplaryla harekat bölgesinde ilerleyiini sürdürürken, ele geçirilen köylerde çok sayda el yapm patlayc ile tuzaklar bulunduu, bu patlayclarn tek tek imha edildii örenildi.

Ana Sayfaya Git