Zihinsel engelliye dayak!

Cizre'de madde bağımlısı olduğu iddia edilen bir kişi, zihinsel engelli gence saldırdı. Şahsın engelli gence saldırdığı görüntüler, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Engelli gencin dayak yediği esnada çevredekilerin durumu izlemesi tepki çekti

Haberler 19.08.2018 - 11:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nur Mahallesi Yafes Caddesinde, 13 Austosta evlerinin altndaki markete giden 26 yandaki yüzde 70 zihinsel engelli Kasm Bulduun, ismi örenilemeyen ve madde bamls olduu iddia edilen bir genç tarafndan marketten çkarlarak cadde ortasnda darbedilmesi, güvenlik kameras görüntüsüne yansd. çevredeki vatandalarn müdahalesinin yer ald görüntüde, Bulduu darbeden saldrgann olay yerinden uzaklat görülüyor. Bulduun aabeyi Mehmet Ali Buldu, engelli kardeinin haksz yere dayak yediini ve bunu kabullenemediini belirtti.

rnakn Cizre ilçesinde, madde bamls olduu iddia edilen ahs, 26 yandaki zihinsel engelli genci darp etti. Olay, güvenlik kameras tarafndan saniye saniye kaydedilirken, engelli gencin darp edilmesine çevredeki vatandalarn kaytsz kalmas tepki çekti.

Edinilen bilgilere göre olay, 5 gün önce Nur Mahallesi Yafes Caddesi üzerinde yaand. Akam saatlerinde evlerinin altndaki markete giden yüzde 70 zihinsel engeli bulunan 26 yandaki Kasm Buldu, ismi örenilemeyen ve madde bamls olduu iddia edilen bir genç tarafndan darp edildi. ahsn, engelli Bulduu dakikalarca dövmesinin ardndan çevrede bulunan vatandalar duruma müdahale etti. Olayn ardndan dayak atan ahs elini kolunu sallayarak bölgeden ayrlrken, Buldu da yaral halde evinin yolunu tuttu. Engelli gencin dayak yedii görüntüler ise bir i yerinin güvenlik kamerasna an be an yansd.

Engelli genç dayak yedi, çevredekiler izledi

Tanmad bir kii tarafndan darp edildiini belirten Kasm Buldu, evlerinin altndaki markete gittiini bu esnada markete gelen bir kiinin saldrsna uradn ifade etti. Buldu, Ben o esnada kendimi koruma çalsam bile çabalarm dayak yememe engel olmad. Ben dayak yerken çevredeki insanlar olay sadece izlemekle yetindi buda beni çok üzdü dedi.

Bulduun aabeyi Mehmet Ali Buldu ise, kardeinin durduk yere dayak yediini söyledi. Aabey Buldu, Kardeim zihinsel engelli bir insan. Olay, 13 Austos 2018 günü saat 20.45 civarnda meydana geliyor. Kardeim arada bir evimizin alt katnda bulunan markete taklyor. Marketteyken madde bamls bir genç tarafndan dükkandan çkarlarak dövülüyor. Biz de olay ann kameralardan gördük ve dayak atan çocuu oradan tespit edip ailesine olayla ilgili bilgi verdik. Mersinde bulunan babas ile görütük, babas da çocuunun madde bamls ve kullancs olduu için evden kovduunu, kendisi ile ilgilenmediini dile getirip ne yapmak isterseniz serbestsiniz, dedi. Biz de babasnn bu sözleri üzerine hastaneden darp raporu alarak gençten ikayetçi olduk diye konutu.

Bugün kendi balarna gelen olayn, yarn bakalarnn da bana gelebileceini vurgulayan aabey Buldu, öyle devam etti:

Benzer olay baka bir engelli gencin yaamamas için madde bamls gençten ikayetçi olduk. Herkesi çocuklarna sahip çkmaya davet ediyorum. Yetkililerden isteim de bu olayn takipçisi olmalarn ve bu olay gerçekletirenlerin gerekli cezay almas. Bu gencin de bu bamllktan kurtulmasn istiyorum.

Ana Sayfaya Git