Zihniyeti hala var

Siyasiler 28 Şubat'a ne dedi; '28 Şubat mağlup edildi ama zihniyeti yok olmadı"

Haberler 01.03.2021 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin demokrasi yolculuunda geçtii karanlk tünellerden biri olan 28 ubat süreci milyonlarca vatanda madur ederken ülkenin geleceine de vurulan bir darbe olarak gösteriliyor. 28 ubatn yl dönümünde bata siyasiler olmak üzere demokrasiye sahip çkan milyonlarca vatanda milli irade paylamlar yapt. Darbeciler lanetlendi.

BEN HEDEF ALMILARDI

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, 28 ubat döneminde stanbul Büyükehir Belediye Bakan olduunu, okuduu bir iir sebebiyle hukuksuz bir ekilde hapse atldn ve siyasi hayatnn bitirilmek istendiini belirterek, u an halkn oylaryla seçilmi ilk Türkiye Cumhurbakan olarak görev yapyorum. Her türlü engellemelere ramen an ve erefle aziz milletime hizmet ediyorum. Darbe bir insanlk suçudur. 28 ubat yaadm, 28 ubatn farkndaym. ifadelerini kulland.

BR NSANLIK SUçUDUR

Erdoan, Twitter hesabndan, Türk siyasi tarihine postmodern darbe olarak geçen 28 ubat sürecinin 24üncü yl dolaysyla bir video mesaj paylat.

Cumhurbakan Erdoan, mesajnda unlar kaydetti: 28 ubat döneminde stanbul Büyükehir Belediye Bakanydm. Okuduum bir iir sebebiyle hukuksuz bir ekilde hapse atldm ve siyasi hayatm bitirilmek istendi. u an halkn oylaryla seçilmi ilk Türkiye Cumhurbakan olarak görev yapyorum. Her türlü engellemelere ramen an ve erefle aziz milletime hizmet ediyorum. Darbe bir insanlk suçudur. 28 ubat yaadm, 28 ubatn farkndaym.

EMNE ERDOANIN MESAJI

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoan, Türk siyasi tarihine postmodern darbe olarak geçen 28 ubat sürecinin 24üncü yl dolaysyla paylamda bulundu. Erdoan, Twitter hesabndaki mesajnda unlar kaydetti: 28 ubatta gencecik insanlarn hayalleri, ideolojik kurunlarla delik deik edildi. Yakn tarihimizin bu hazin gerçeini bkp usanmadan anlatmaya devam etmeliyiz ki, insan haklarn ve milli iradeyi hedef alan her türlü darbe zihniyeti, ebediyen karanla gömülsün.

ENTOP: KARANLIK ÖRNEKLERNDEN BR

TBMM Bakan Mustafa entop; Milletimizin basireti ve saduyusu bütün çatma ve kaos beklentilerini boa çkarm, 28 ubat bin yl devam edecek sözünde ruhunu bulan mill irade kartl, 2002 seçimleriyle ar bir yenilgiye uramtr. Türlü türlü kisvelere ve suni gerekçelere dayandrarak, sandktan çkmadan iktidar olmay, mill iradeye ait gücü gaspetmeyi hedefleyenler, Türkiyenin refahna, kalknmasna ve milletin deerlerine kar iledikleri suçlar dolaysyla tarihe birer kara leke olarak geçeceklerdir. 28 ubat darbesinin yl dönümü vesilesiyle bir kez daha memnuniyetle belirtmek isterim ki, milletimizi terbiye edilecek bir sürü, demokrasiyi de lüzumsuz bir ayak ba olarak görenler, milletimizin direnci ve uuru sayesinde tasfiye olmulardr. Türkiyenin ve demokrasimizin teminat, 28 ubat ve 15 Temmuz darbeleri bata olmak üzere bütün müdahalelere kar iradesine sahip çkan, ülkesinin geleceini demokraside gören asil milletimizin bizatihi kendisidir.

çELK: ZHNYET YOK OLMADI

AK Parti Sözcüsü Ömer çelik, Sayn Cumhurbakanmzn dedii gibi; bizler, unutmadmz ve unutturmadmz müddetçe 27 Mays, 12 Mart, 12 Eylül, 28 ubat ve 15 Temmuz gibi ac hatralar tekrarlanmayacaktr. 28 ubatn karanlk günlerine geri dönmemek için millet olarak demokratik birikimimize büyük bir güçle sahip çkmalyz. Demokrasiyi korumada hassas olmal ve demokratik kazanmlar sürdürmeliyiz. Temel hak ve hürriyetler konusundaki saldrganlklar batan mahkm etmeliyiz. Milletimizin demokratik birikimi karsnda 28 ubat malup oldu. Ama zihniyetinin yok olmadn, sadece geri adm atm gibi durduunu görüyoruz. Zaman zaman baz siyasiler tarafndan 28 ubata özgü uygulamalar teklif ediliyor. Demokrasiye kar tehdit devam ediyor. dedi.

çelik sözlerine 28 ubat haysiyetsiz bir milli irade dümanlyd. Bu dönemde milli irade gasp edildi; siyaset üzerinde vesayet kurularak bir neslin hayat ve hayalleri çalnd. Milletin güvenliinin salanmas için verilen silahlar millete dorultuldu. 28 ubat siyasi tarihimizin en karanlk dönemlerden birinin sembolüdür. #28ubat süreci tüm darbe süreçleri gibi demokratik deerlere, millet iradesine, temel hak ve hürriyetlere açk saldrganlk içeren bir giriimdir. ifadelerini ekledi.

ALTUN: CADI AVININ DER ADIDIR

letiim Bakan Fahrettin Altun Bugün, demokrasinin, halk iradesinin, meru iktidarn, temel hak ve özgürlüklerin darbeci zihniyet tarafndan askya alnmasnn, postmodern tekniklerle Türkiye Cumhuriyeti hükmetinin darbeyle görevinden uzaklatrlmasnn yl dönümü.

28 ubat, Türkiye Cumhuriyeti Hükmetine kar gerçekletirilen bir darbe olmasnn yannda toplumun büyük bir kesimine kar balatlan cad avnn, temel hak ve özgürlüklerinin askya alnarak toplumun önemli bir kesiminin yaam alanlarnn yok edilmesinin de bir dier addr.

O UTANç YAANMAYACAK

Adalet Bakan Abdulhamit Gül, 28 ubat süreci ve ilkel uygulamalar, milletimizin vicdannda mahkum edilerek tarihin kirli sayfalarnda yerini almtr. Türkiye, bir daha darbe utanc yaamayacaktr dedi. Gül, Bin yl sürecek denilen 28 ubat süreci ve ilkel uygulamalar, milletimizin vicdannda mahkum edilerek tarihin kirli sayfalarnda yerini almtr. Türkiye, bir daha darbe utanc yaamayacaktr. Aziz milletimize ve ülkemize yönelik böyle bir saldrya asla izin vermeyeceiz ifadelerine yer verdi.

çAVUOLU, DEMOKRASYE DARBE

Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, 28 ubat demokrasimize yaplm açk bir darbeydi. Milletin iradesine kar yaplan tüm darbeler yenilgiye mahkumdur. Yaasn Demokrasi! ifadelerini kulland.

DESTC LANETLED

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Bakan Mustafa Destici, Cumhuriyet tarihinde yaanan tüm darbelerin ve buna ilikin teebbüslerin, millet iradesini ve milletin istikbalini hedef aldn, tümünün hukuk d ve d destekli olduunu belirterek öyle dedi: Tümünün ülkemize, milletimize ve devletimize büyük zararlar verdiini tekrar ifade ederek, 28 ubat bata olmak üzere millet iradesine yönelen tüm müdahaleleri lanetliyor, bata rahmetli liderimiz Muhsin Yazcolu olmak üzere, o dönemin Babakan merhum Necmettin Erbakan ile birlikte ülkesi, milleti ve devleti için feda olmay seçen kahraman vatan evlatlarn rahmetle, minnetle anyorum.

ÖZDA: RUHUMUZA MUSALLAT

Gelecek Partisi Genel Bakan Yardmcs Selçuk Özda, 28 ubat ve benzeri süreçler vesayet lobilerinin millet ile kavgasdr. Unutulmamaldr ki 28 ubat ve benzeri giriimlerin izlerini silme kabiliyetine sahip milletimiz, darbecilere ve destekçilerine yine en büyük cevab verecek müessesedir. Ben bu inanç ve düüncelerle 28 ubatn tüm madurlarna selam ediyor, vefat edenlere Allahtan rahmet diliyor, hayatta kalanlara da uzun ve salkl ömürler diliyorum. 1960-71-80-97-15 Temmuz 2016 darbelerini ve giriimlerini lanetliyorum.

Ana Sayfaya Git