Zılgıtlarla karşılandı

Diyarbakır’da Türkiye Belediyeler Birliği'nin (TBB) `Pandemi sonrası bölgesel kalkınma´ konulu toplantısına katılan TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti. Şahin, teslim olan her evladın kendi evlatları olduğunu belirterek, "Evlatlarıma sesleniyorum. Şu yürekteki sıcaklığı hissedin ve gelin annenizin bağrına göğsünüzü koyun. Allah'ın izniyle bunu birlikte başaracağız. İnşallah bu mücadele başarıyla sonuçlanacaktır ve tarih Diyarbakır anneleri ile babalarını yazacaktır" dedi.

Haberler 17.12.2020 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Belediyeler Birlii tarafndan ikincisi düzenlenen ve Diyarbakrda gerçekletirilen Pandemi sonras bölgesel kalknma toplantsna katlan Gaziantep Büyükehir Belediyesi ve TBB Bakan Fatma ahin, toplant sonras HDP il binas önünde evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti. Alk ve zlgtlarla karlanan ahin, çadra geçerek ailelerle tek tek görütü. Ziyaretin ardndan açklama yapan ahin, ailelerin tüm gücünü yüreinde hissettiini söyledi.

ZILGITLARLA KARILANDI

Diyarbakr annelerinin kendisi için çok kymetli olduunu ifade eden Bakan ahin, Ben de bir anneyim. Hepimiz Dicle ve Fratn çocuklaryz. ki dakika içerisinde ayn dili konuuyoruz. çünkü yürein dili ayn. çadra girdiim zaman büyük bir umut ve heyecan, azim ve kararllk gördüm. Diyarbakr anneleri ve babalaryla yüreimiz ayn ekilde çarpyor. Buras herhangi bir il deil. Buras peygamberler diyar, buras evliyalarn diyar. Biz artk anneler alamasn istiyoruz. Gözyann rengi ve dili de yok. Dilimiz farkl olsa bile gönlümüz ayn. Biz biliyoruz ki üstünlük takvadadr, iyi insan olmadadr diye konutu.

ANNELERN GÜCÜ

Diyarbakr annelerinin gönlünün buruk olduunu dile getiren ahin, unlar kaydetti:

En kymetli eyimiz evlatlarmzdr. Hepimizin kendi evlatlarna dair hayalleri, hedefleri ve umutlar var. Bütün evlatlarmza seslenmek istiyorum. Anneleriniz sizi bekliyor. Hepimiz sizi bekliyoruz. Bir an önce onun scaklna, yüreine, ballnz koyduunuzda bütün dertler iyileecek. Dertlerin derman burasdr. laç yürekte, annenin gösünde ve hiçbir örgüt bu güce dayanamayacak. Annenin gücü bütün örgütlerin üstündedir. Annelerle birlikte terörle mücadelede son noktaya gelinmitir. Diyarbakra geldiim zaman bu kez baka bir Diyarbakr gördüm. Kalknmasyla u an Diyarbakr ehrinin mahallelerini dolatm zaman bir huzur ve sükunet gördüm. Allahn izniyle artk biz Diyarbakrn dalarnda çocuklarmzla el ele, çiçek toplamak istiyoruz. Bunu birlikte baaracaz. Ben annelerimizin gücüne inanyorum. Onlarn acs da sevinci de bizim. Gelen her evlat bizim evladmz. Evlatlarma sesleniyorum; u yürekteki scakl hissedin ve gelin annenizin barna, gösünüzü koyun. Allahn izniyle bunu birlikte baaracaz. nallah bu mücadele baaryla sonuçlanacaktr ve tarih Diyarbakr anneleri ile babalarn yazacaktr.

Ana Sayfaya Git