Zinar Akro Öldürüldü!

Lice PKK yapılanması ve barınmasına dar edildi, 1 haftada 8 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi

Haberler 10.06.2019 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn en çok terör olaylarnn yaand Lice ilçe krsalnda jandarma tarafndan yaplan baarl operasyonlarla örgüt üyelerine büyük darbe vurulurken, geçmi yllarda yaklak 300 PKKlnn barnd ilçe krsalnda bu saynn 10-15 arasna kadar dütüünün deerlendirildii bildirildi. Son bir haftada 8 militan etkisiz hale getirildii Lice krsal örgüte dar edilirken, son etkisiz hale getirilen 5 örgüt üyesinin arasnda, gri kategoride yer alan Zinar Akro kod adl Yusuf Kayrann olduu belirlendi.

Diyarbakr Jandarma Bölge Komutanl sorumluluk alannda bulunan Lice ilçe krsalnda son 2 ylda PKK örgütüne büyük darbe vuruldu. Son 35 yln en büyük darbesini alan örgüt üyeleri ilçe krsaln erk etmeye baladklar örenildi.

YERL VE MLL SLAHLARLA

2 yl içerisinde Lice krsaln tamamen kontrolü altna alan Diyarbakr l Jandarma Komutanl yerli ve milli silahlarla PKKnn yaplanmasna darbe üzerine darbe vurdu. nsansz Hava Arac (HA), Silahl nsansz Hava Arac (SHA) ve yerli üretim silahlarla sahay tamamen kontrolünde tutan Diyarbakr l Jandarma Komutanl, krsal 24 saat esasna göre gözetleyerek gelen bütün istihbarat ve bilgilere annda müdahale edip teröristlerin harekat kabiliyetini ortadan kaldryor. HAlar tarafndan çekilen görüntüler üzerine tespit edilen gruplara annda SHAlarla müdahale edilirken bölge, Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri tarafndan çevirilerek kaçmalarna frsat verilmiyor. Ulalmas güç, zorlu ve engebeli bölgelerde tespit edilen örgüt militanlar ise hava destei ile etkisiz hale getiriliyor.

SAYILARI 10-15E KADAR DÜTÜ

Son 2 ylda üst üste yaplan baarl operasyonlarn ardndan Lice krsalnda geçmi yllarda barnan yaklak 300 kadar örgüt üyesinin 10-15 terörist kaldnn deerlendirildii belirtildi. 1 Hazirandan itibaren bölgede aralksz süren operasyonlar kapsamnda, 3 Haziranda 5 terörist ölü, 4 Haziranda 1 sa, 8 Haziranda ise 2 ölü olmak üzere bir haftada 8 terörist silahlaryla birlikte ölü olarak ele geçirildi. Yaplan istihbari çalmalarda 8 teröristin etkisiz hale getirilmesinin ardndan bölgede 10-15 kadar örgüt üyesi kaldnn deerlendirildii, bunlarn da etkisiz hale getirilmesi için operasyonlarn aralksz olarak devam ettii bildirildi. Sa kalanlarn ise saklandklar deliklerden kafalarn çkaramaz hale geldii belirtildi.

ZNAR AKRO ADLI PKKLI

Buarada, 3 Haziranda düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 5 teröristten birinin Terörden Arananlar Listesinde 300 bin lira ödülle gri kategoride yer alan Zinar Akro kod adl Yusuf Kayran olduu belirlendi. çileri Bakanlndan yaplan yazl açklamada, ç güvenlik operasyonlar kapsamnda, 3 Haziranda Diyarbakr Lice krsalna düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 5 teröristten birinin Terörden Arananlar Listesinde 300 bin lira ödülle gri kategoride yer alan Zinar Akro kod adl Yusuf Kayran olduu tespit edilmitir. ifadelerine yer verildi.

çEKTAR KOD ADLI MLTAN

Öte yandan, Lice ilçesi Karahasan Mahallesi Cumboaz yolu üzerinde Akro Komu yol ayrmnda, 4 Haziranda yol kontrol ve arama faaliyeti icra edildii kaydedilen açklamada, faaliyet esnasnda ayn gün saat 17.00 sralarnda bahse konu üpheli aracn emniyetli bir ekilde durdurulduu, çektar Amed kod isimli Ö.K. adl teröristin silahsz ve teçhizatsz olarak yakaland belirtildi.

Terörist Ö.Knin soruturma ilemlerinin ardndan sevk edildii adli makamlarca silahl terör örgütüne üye olmak suçundan tutukland aktarlan açklamada, Bölgemizde yaayan vatandalarmzn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda, PKK/KCK terör örgütünün sivil yaplanmas, i birlikçi faaliyetleri ve finans kaynaklarnn kurutulmasna yönelik yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir. ifadesi kullanld.

BABA VE OLUNUN KATL

Öte yandan, l Jandarma Komutanlnn 7 Haziran gecesi Lice ilçesi çavundur köyü krsalnda düzenledii hava destekli operasyonda PKKl 2 terörist etkisiz hale getirildi. Öldürülen teröristlerden birinin çileri Bakanlnn Terörden Arananlar listesi gri kategoride bulunan örgütün sözde Amed eyaleti özel güç sorumlusu Aram Ciwan kod adl Osman Gülen olduu tespit edildi.

Güvenlik güçlerinin yapt aratrmada, terörist Gülenin 5 Temmuz 2018 günü Lice ilçesine bal Yalml Mahallesinde Remzi Güler ile zihinsel engelli olu Mahmut Gülerin öldürülmesi olaynn faili olduu belirlendi.

OPERASYONLAR HUZURU ARTTIRDI

Diyarbakr l Jandarma Komutanl tarafndan gerçekletirilen ve son 1 ylda ehit verilmeden sürdürülen operasyonlarla birlikte bölgede huzur özlenen tablo ile bulutu. Huzur ile birlikte uzun aradan sonra vatandalar bu yl ilk defa krsal alanlara giderek doal güzelliklerle bulutu. Özellikle krsal alanlarda bulunan elale, vadi, ba döndürücü dalar ve ormanlk alanlar vatandalarn aknna urad.

Ana Sayfaya Git