Zindan yapılanması çökertildi!

PKK'nın sözde 'zindan yapılanması'na yönelik Diyarbakır merkezli iki ilde düzenlenen operasyonda 22 şüpheli, gözaltına alındı.

Haberler 12.06.2020 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr merkezli 2 ilde PKKya yönelik düzenlenen operasyonda 22 üpheli gözaltna alnd.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca PKK/KCKnn sözde zindan yaplanmas olarak nitelendirdii cezaevi iç, d koordinasyon yaplanmasndan sorumlu üye olarak eylem ve faaliyetlerde bulunduklar eklinde haklarnda bilgiler elde edilen kiilere yönelik soruturma balatld.

22 K GÖZALTINA ALINDI

Soruturma kapsamnda, Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, Diyarbakrn da bulunduu iki ilde 36 adrese e zamanl operasyon gerçekletirdi.

Operasyonda 22 üpheli yakaland, söz konusu adreslerde yaplan aramada tabanca, yar otomatik tüfek ve bu silaha ait 51 fiek ile çok sayda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi. üphelilerin emniyetteki ilemleri sürüyor.

TARIK KAR TUTUKLANDI

Öte yandan, Licenin Sagöze krsalnda 13 Maysta l Jandarma Komutanl Jandarma Özel Harekat timlerince gerçekletirilen, bir teröristin etkisiz hale getirildii operasyonda yakalanan, 1 milyon liraya kadar ödülle Turuncu Listede yer alan, örgütün sözde Lice alan sorumlusu Heba Rodi kod adl Tark Karn jandarmadaki ilemleri tamamland. Adliyeye sevk edilen Kar, çkarld Lice Sulh Ceza Hakimliince silahl terör örgütüne üye olmak suçundan tutukland.

Ana Sayfaya Git