Zorlu arama kurtarma!

İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma ekiplerinin üç gün süren Bölgesel Doğada Arama Kurtarma (DAK) eğitimi, Diyarbakır'ın Çermik ilçesine bağlı Sinek köyündeki kanyonda gerçekleştirildi.

Haberler 18.06.2019 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HH nsani Yardm Vakf Arama Kurtarma ekibinin DAK Temel Eitim Program 1. Modül Kursunun Diyarbakr bölümü tamamland. Afet ve sava bölgelerinde yardm çalmalar yürüten HHnn arama kurtarma ekiplerine, çetin koullarda eitimler verildi. Gönüllülere, zor artlarda hayata tutunabilmek için ip balamaktan çadr kurmaya, tehlikeli yollarda saatlerce yürümekten, sarp kayalklardan ip yardmyla düzlüe inmeye kadar tüm eitimler verildi. Eitime 8 ilden, 42 gönüllü ve 8 eitmen katld.

Eitimlerimiz tüm hzyla devam edecektir

HH Arama Kurtarma Eitim Koordinatörü Erdal Altnta, eitim çalmas ile ilgili bilgi vererek, Eitimlerimizde kendi yazdmz modülü uyguluyoruz. Bu eitimleri de kendi yetitirdiimiz eitmenlerimizle gerçekletiriyoruz. Yaptmz eitimlerin ileri seviyeleri de olacak. Bu bölge bizim için çok önemli. Eitimlerimiz tüm hzyla devam edecektir dedi.

Bu eitim, insanla katk sunuyor

Bingölden gönüllü olarak katlan Abdulkadir çiçek, Bu eitime katlma nedenim doadan ve insandan kaynaklanabilecek afetlere acil bir ekilde müdahale etmeyi örenmek. Bence her bireyin bu eitimi örenmesi gerekiyor. çünkü bu eitim insanla büyük katk salayacana inanyoruz. Bu eitimden sonra Bingöl ve çevresindeki illere katk salayacam inallah ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git