Zuğurli beraat etti

Bebeğiyle birlikte tutuklu bulunan Eş Başkan 25 yıla hapis istemiyle yargılanıyordu.

Haberler 07.07.2018 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lice Belediyesi Ebakan Rezan Zuurli, hakknda 25 Ekim 2016 tarihinde Büyükehir Belediyesi ebakanlarnn gözaltna alnmasn protesto etmek için katld eylem nedeniyle açlan davann 2nci durumas Diyarbakr 10. Ar Ceza Mahkemesinde görüldü.

PROTESTO EYLEMNE KATILMITI

Hakknda baka bir davada kesinleen 4 yl 2 aylk hapis cezas nedeniyle 2 yandaki bebei ile birlikte Van T Tipi Cezaevinde tutuklu olan Zuurlinin katlmad durumada avukat hazr bulundu. Dava dosyasna gelen evraklarn okunmasyla balayan durumada, Cumhuriyet Savcs davann esas hakknda mütalaasn okudu. Olay tarihinde Diyarbakr Büyükehir Belediyesi önünde yasad sloganlar atld, polise tal saldr yapld, yaplan bütün uyarlara ramen dalmayan gruba polisin müdahale ettiini ileri sürerek, Zuurli hakknda eyleme katld yönünde kesin ve inandrc delil bulunmad gerekçesiyle beraat karar verilmesini talep etti.

Zuurlinin avukat Habibe Danman Beyar ise, o dönem belediye bakan olan müvekkilinin gözaltna alnan meslektalarn durumunu örenmek için belediye önüne geldiini belirterek, beraatn istedi.

Savunmalarn ardndan kararn açklayan mahkeme heyeti, Zuurli üzerine atl suçlar ilediinin sabit olmad gerekçesiyle hakknda beraat karar verdi.

25 YILA KADAR HAPS STENYORDU

ddianamede, Zuurli hakknda örgüt üyesi olmak, örgüt propagandas yapmak, Suç ve suçluyu övmek ve Kanuna aykr toplant gösteri ve yürüyülere silahsz katlarak ihtira ramen kendiliinden dalmama iddialaryla 9 yldan 25 yla kadar hapis isteniyordu.

Ana Sayfaya Git