Zümrüt: YSK kararını tanımıyoruz

HDP'nın Bağlar Adayı Zeyyat Ceylan'ın KHK'dan ihraç olduğu için, enfazla oy alan ikinci sıradaki Ak Parti adayı Hüseyin Beyoğlu'na Bağlar Belediye Başkanlığı mazbatasının verilmesine HDP'den tepki sesleri yükselmeye devam ediyor. HDP'li Zübeyde Zümrüt, YSK’nin verdiği kararı meşru görmediklerini ve kararı tanımayacaklarını iddia etti.

Haberler 20.04.2019 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar Belediyesi önünde yaplan açklamaya, mazbatalar verilmeyen Balar Belediyesi ebakanlar Zübeyde Zümrüt ve Zeyat Ceylan ile belediye meclis üyelerinin yan sra çok sayda partili katld.

TARAFSIZ OLMADIINI GÖSTERD

Polis ablukas altnda partililer adna açklama yapan Zübeyde Zümrüt, YSKnin adaylk sürecinde bavurularn kabul ettiini, ancak belediyeyi kazanmalarnn ardndan ayn YSKnin ald kararla mazbatalarn vermediini hatrlatarak, YSKnin ald kararla tarafsz olmadn gösterdiini ileri sürdü.

TANIMIYORUZ

Türkiyede hukukun ayaklar altna alndn ifade eden Zümrüt, Eer devletin hukuk ilkesinden bahsediyorsak YSK kendi kanunlarna uymak zorundadr. Bu böyle gitmez, kabul edilir bir durum deil. Sen seçme ve seçilme hakkn tanyacaksn, ancak Türkiyedeki yenilgiyi hazmedemeyeceksin, yenilgiyi getirip Amed gibi bir yerde ebakann ve meclis üyelerinin seçme seçilme hakkn tanmayacaksn. Verilen bu karar meru olarak görmüyoruz. Bu karar da tanmyoruz dedi.

TALMAT BEKLYOR

Demokrasi ilkelerini kendine ilke edinen her kesime çarda bulunan Zümrüt, Bu hukuksuzlua herkes kar çkmaldr dedi. Belediye meclis üyelerine de mazbatalarn verilmediinin ifade eden Zümrüt, Buna ne klf uyduracaklar. YSK, yeni bir usulsüzlük yapyor. ktidardan yeni bir talimat bekliyor. Biz bu talimat ve usulsüzlüü kabul etmiyoruz. Bu meru deildir. Yüzde 25 oy olan biri, bu halka belediye bakanl yapamaz. Bu belediyede oturamaz. Meru deildir. Bu halk da bunu çaltramaz. Bu bir gasptr, kurumu taciz etmektir. Bu tacizi asla kabul etmiyoruz. Bu talan mantdr. Bu yeniden kayyumun alt yapsn hazrlama mantdr ifadelerini kulland. Açklama, Balar ya me ye sloganlar eliinde sona erdi.

Ana Sayfaya Git