4chan'in kurucusu Chris Poole sonunda Google ekibine katıldı!

Apple'ın iCloud'da bulunan güvenlik açığını kullanarak pek çok ünlünün müstehcen fotoğraflarını yayınlayan 4chan'in kurucusu Chris Poole, dün akşam itibarıyla Apple'ın en büyük rakiplerinden biri olan Google'da işe başladı.

Haberler 08.03.2016 - 17:16 Son Güncelleme : 08.03.2016 - 17:16

Appleın iCloudda bulunan güvenlik açığını kullanarak pek çok ünlünün müstehcen fotoğraflarını yayınlayan 4chanin kurucusu Chris Poole, dün akşam itibarıyla Appleın en büyük rakiplerinden biri olan Googleda işe başladı.

Chris Pooleun 2003 yılında kurduğu 4chani kullanıcılarının anonim olarak paylaşım yaptığı görsel ağırlıklı bir forum olarak tanımlayabiliriz. Ancak forum ünlü olmasının yanında kötü bir şöhrete de sahip çünkü Appleın iCloudta ortaya çıkan açığından sonra ünlülere ait özel fotoğrafların paylaşıldığı ilk yerlerden bir tanesi 4chan olmuştu.

Aynı zamanda site çocuklara yönelik cinsel istismara giren bazı görsellerle ilgili olarak da dava edilmişti. Chris Poole ise site yönetiminden Ocak 2015 itibariyle ayrılmıştı.

Googleda 4chan gibi bir yapıyı ortaya çıkaran Chris Pooleun başarısından etkilenmiş olacak ki kendisine iş teklifinde bulunmuş ve Pooleda bu teklifi kabul etmiş.

Webrazzinin haberine göre kişisel blog sayfasında kendi vizyonu ile Googleın vizyonunun örtüştüğünü ve kendisi ile aynı hedeflere sahip yetenekli insanlar ile çalışmak için sabırsızlandığını belirten Poole için Googleda streams, photos and sharing bölümünün başındaki isim olan Bradley Horowitz de kendisine bir hoşgeldin mesajı yayınlamış.

Chris Pooleun Google içerisinde ağırlıklı olarak Google+ servisinde görev alması bekleniyor.

Kaynak: Hürriyet

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır