Beyin Anevrizması atlatan Ebru Gündeş 'Dön Ne Olur' ile tekrar hayata döndü

Ebru Gündeş'in beyin kanaması geçirdiği sırada söylediği şarkı Dön Ne Olur şu sıralar tekrardan gündeme oturdu. 18 yıl evvelsinde stüdyo da olan Ebru Gündeş dön ne olur şarkısını uyararken beyin kanaması geçirmiş ve hemen hastaneye kaldrılması ve yoğun bakım sonrasında hayata tutunmuştu.

Haberler 22.12.2017 - 15:46 Son Güncelleme : 22.12.2017 - 16:44

Ebru Günde’in beyin kanamas geçirdii srada söyledii ark Dön Ne Olur u sralar tekrardan gündeme oturdu. 18 yl evvelsinde stüdyo da olan Ebru Günde dön ne olur arksn uyararken beyin kanamas geçirmi ve hemen hastaneye kaldrlmas ve youn bakm sonrasnda hayata tutunmutu. u sralar ei Rza Sarraf’n tutukluluk davas ile gündeme oturan ve bir hayli zor günler geçiren Ebru Gündei, hayata olan balln ve tekrardan verii hayat dersi ile Dön Ne Olur arksna hayat verdi. 

Sosyal medya adresinde beyin kanamas geçirdii günleri kafasnda canlandn ve sevenlerinin kendisini bir an bile unutmadn dile getiren Ebru GÜnde Dön Ne Olur arksna tekrardan hayat vereceini açklad. Ve Ebru Günde sosyal medya adresinde öyle paylamda bulundu.; 

Ebru Günde, paylat arknn altna u notu düerek hayranlarna seslendi:

18 yldr her aralk aynda yeniden doumumu kutladnz, hiç unutmadnz... Türkiye’nin dört bir yanndan hazrlayp gönderdiiniz yazlar, iirler, videolar aldm en güzel hediyelerdi.

Her zaman dediim gibi; zaten varlnz yetiyor ama bu yaptklarnz bana daha da güç katyor. Ve siz de benden hep tek bir ey dilediniz ’Sen söyle, biz dinleyelim.’

Ben de naçizane sadece bunu yapmaya çalyorum. Ve en çok istediiniz arky 18 yl sonra yeniden yorumlayarak sizlere armaan etmek istiyorum

EBRU GÜNDE’N BEYN KANAMASI GEÇRD DÖNEM

Tarih; 1 Aralk 1999 Çaramba. Yeni kasetinin tantm için Marandiz Stüdyolar’nda basn toplants düzenleyen Ebru Günde, hem k, hem neeli, hem cokulu. Bu arada ’Affet Beni’ adl dizinin çekimlerinin durdurulmas konusunda da açklamalar yapacan söylüyor. Nee içinde kesilen pastann ardndan, albümdeki ’Dön Ne Olur’ adl arksn seslendiren Ebru Günde’in baklar, birden donuklayor.

Daha bann dönmeye baladn iaret ederken de, yere ylveriyor. Müzik direktörü ve aranjörü lyas Tetik hemen kucaklyor, müthi bir panik yaanyor. Florance Metropolitan Hastanesi’ne kaldrlan sanatçnn beynindeki klcal damarlarnda baloncuklar olutuu tespit ediliyor...

Tarih; 2 Aralk 1999 Perembe.

uurunu yitiren sanatç, iki beyin ameliyat geçirdi ve biz bu satrlar yazarken o youn bakmdayd. Dileriz, bu kritik saatleri atlatr ve tekrar salna kavuur. Çünkü daha yapacak o kadar çok eyi var ki onun.

TE HAYATA DÖNDÜREN DOKTORUN YAAMI

Son olarak sihirli neteriyle yapt zorlu ameliyatla Ebru Günde’i hayata döndüren ünlü beyin cerrah Prof.Dr. Cengiz Kuday’n yaam tam bir roman. 28 yl yl önce Hacettepe’den Cerrahpaa’ya atandnda tandm Doçent Cengiz’le, dün sohbet ettiim Profesör Cengiz arasndaki tek fark beyazlam saçlar. Cengiz Hoca eskiden olduu gibi yine güleryüzlü, yine yerinde duramyor, yine heyecanl konuuyor, yine yürüyen kültür hazinesi..

Pek bilinmez, Cengiz Kuday’la Türk Sinemas’nn ‘‘Altn Çocuk’’ ünvanl yldz Göksel Arsoy bacanaktrlar. Yakkl Göksel bacanayla iftihar eder ama, ‘‘Aslan bacanak tavla bile bilmezsin, seninki de hayat m’’ diye taklmadan da edemez. Gerçekten de Kuday’larn kendilerine özgü, mütevazi, sessiz bir yaamlar vardr. Cengiz Hoca’yla biraz konutuktan sonra müthi alçakgönüllüü karsnda ezilirsiniz. Sanki bunca hayat kurtaran sihirli neter o deil..

Prof.Dr. Cengiz Kuday’la Gayrettepe’deki evinde yaptmz bu sohbeti okurken iddia ediyorum ki; kimi zaman tüyleriniz ürperecek, kimi zaman hayretlere düecek, kimi zaman da sevinç gözyalarnz tutamayacaksnz. Cengiz Kuday’lar Ebru’lar hastalanmadan tanyalm, tantalm. Cengiz Hoca’yla uzun sohbetimizde sevgili Ebru’cuun kulaklarn çnlattk elbette. Onun biraz da mucizevi bir ekilde hayata dönmesinin mutluluu Kuday’n gözlerinden okunuyordu. Hoca’nn cokuyla anlattklarn içim ürpererek dinledim. Ebru’yu öylesine güzel tasvir etti ki, sizler de imdi onu karnzda görür gibi olacaksnz..

ANEVRZMA NEDR

Beyin anevrizmas nedir?

Anevrizma, atardamarn zayf bir noktasnn genileyerek balonlamasdr.

Anevrizmann görülme skl nedir?

Genel nüfusun % 1,5 ile 5 arasndaki orannda gelimi veya geliecek bir hastalktr. Bu hesaba göre ülkemizde 1.200.000 - 4.000.000 kiide anevrizma vardr veya oluacaktr. Bu anevrizma hastalarnn pek çounun yaknmas yoktur. Beyin damar anevrizmas olan hastalarn % 1 -3’ ünde beyin kanamas geliebilir. Anevrizmaya bal beyin kanamas geçiren hastalarn yaklak yars kaybedilmektedir.

Anevrizma nasl oluur? Doum srasnda var mdr?

Genellikle, anevrizmalar doutan deildir. Çou kez 40 yandan sonra ortaya çkarlar. Ancak, 20’ li yalardan itibaren de görülebilirler. Birinci dereceden akrabasnda 2’ den fazla sayda anevrizma bulunan kiilerde de anevrizma bulunma olasl normal toplumun 5 kat fazladr.

Anevrizmalar genellikle damarlarn çatallanma bölgelerinde oluurlar ve bu bölgelerin devaml olarak basnc altnda kalmasna bal olarak gelitikleri düünülmektedir. Yava büyürler ve büyüdükçe duvarlar daha da zayflar. Baz damar hastallklarnda daha sk görülürler (fibromusküler displazi, serebral arterit, arteryel diseksiyon gibi). Baz anevrizmalarn gelimesinde infeksiyon, ilaç kullanm (amfetamin gibi) veya kokain gibi uyuturucu kullanmnn rolü vardr.

Ana Sayfaya Git