Bu hafta 9 film vizyona girecek

Usta Yönetmen Mesut Uçakan'ın yeni filmi "Suveyda", hafız olmak isteyen 11 yaşındaki bir çocuğun hikayesini beyaz perdeye taşıyacak.

Haberler 10.09.2021 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyedeki sinema salonlarnda bu hafta 5i yerli 9 film vizyona girecek.

Usta yönetmen, senarist ve yapmc Mesut Uçakann yeni filmi Suveyda yarn izleyici ile buluacak.

Reis Bey, Kavanozdaki Adam, Kelebekler Sonsuza Uçar, Yalnz Deilsiniz, Anka Kuu ve Sevda Kuun Kanadnda gibi önemli yapmlara imza atan yönetmenin 15 yl aradan sonra vizyona girecek filmi, hafz olmak isteyen 11 yandaki bir çocuun hikayesini odana alyor.

Filmde hafz olma çabasndaki Hadimi canlandran barol oyuncusu Necip Fazl Belge tiyatro ve dizi oyuncusu Fatih Küçük, Yusuf Duru, Mehmet Kefli, Sla Naz Akça, Seda Kement Aydn, Kvlcm Kaya, Hülya Akyol, Mehmet Fatih Yldz ve Ahmet ahin gibi isimler elik ediyor.

- Elli Kelimelik Mektuplar

Gizem Karaca Ekmekçi, lker Kzmaz, Tekin Temel, lhan een ve Derya Alaborann oynad Elli Kelimelik Mektuplar adl filmin yönetmenliini Emir Khalilzadeh üstlendi.

Biyografi türündeki film; 27 Mays darbesi sonras Yassadaya gönderilen dönemin Bayndrlk Bakan Ahmet Tevfik lerinin hikayesini odana alyor.

- nsanlar kiye Ayrlr

Burcu Biricik, Pnar Deniz, Aras Aydn, Baak Daman ve Erdem Akakçenin barollerinde oynad nsanlar kiye Ayrlr bankalarn çeitli sebeplerden peine düemedikleri borçlar satn alp, tahsil etmeyi kendine misyon edinmi bir irkette çalan Duygu ve Bahadrn yollarnn Cerenle kesimesiyle deien hikayelerini anlatyor.

Yönetmenliini Tunç ahinin üstlendii dram türündeki yapmn görüntü yönetmenliini Sebastian Weber yapt.

- Baturalp

Gökhan Aksunun yönetmen koltuunda oturdu Gürkan Arkboa, Yakup Yavru, Erdem çömlek ve Ouz Serinin rol ald yerli komedi filmi Baturalp yakn arkada ile birlikte kahvehane ileten bir adamn, mahallede bir silahl çatmaya denk gelmesiyle gelien olaylar etrafnda dönüyor.

- Sir-Ayet: Ölü Doan

Günay Günaydnn yönetti Efsun Akkurt, Sebahat Adalar, Betül Ceyhan, ehnaz Dilan ve Ceysu Yetkinin oynad yerli korku filmi Sir-Ayet: Ölü Doan be yl önce kaybettii annesini sürekli rüyalarnda görmeye balayan genç bir kzn bandan geçenleri konu ediniyor.

- Durgun Su

Tom McCarthynin yönetti Matt Damon, Abigail Breslin, Camille Cottin, Deanna Dunagan ve Robert Petersn rol ald Durgun Su Türk izleyicisi ile buluacak.

Barolünü Oscar ödüllü Amerikal oyuncu Matt Damonn üstlendii film, Marsilyada okuyan kz Allisonn, ilemediini iddia ettii bir cinayetin zanls olarak tutuklanmas sonucu kzn hapisten çkarmak adna soluu Fransada alan bir babann hikayesini anlatyor.

- Kara Kutu

Pierre Niney, Lou de Laage, Andre Dussollier ve Olivier Rabourdinin rol ald Kara Kutu gerilim merakllarnn ilgisini çekmeye aday.

Yann Gozlann yönetmenliindeki film, yeni bir uçan içerisinde yer ald ölümcül bir kazann arkasndaki sr perdesini aralamaya çalan genç ve yetenekli bir kara kutu analistinin hayatn odana alyor.

- çok Satanlar

Lina Roesslern yönettii çok Satanlar babasnn butik yaynevini devralan bir kadnn, zamannda yaynevine ün getirmi olan ve imdilerde inzivaya çekilmi olan yazar Harris Shawun sözleme gerei kendilerine bir kitap borcu olduunu fark etmesiyle gelien olaylar anlatyor.

Senaryosu Anthony Grieco imzas tayan filmin barollerinde Aubrey Plaza, Cary Elwes, Michael Caine, Scott Speedman ve Ellen Wong oynuyor.

- Z

Keegan Connor Tracy, Jett Klyne, Sean Rogerson, Sara Canning ve Stephen McHattienin rol ald, Brandon Christensenin yönetmenliini üstlendii korku filmi Z 8 yandaki oullarnn hayali arkada tarafndan musallat olunan bir ailenin gerilim dolu hikayesini konu alyor.

Ana Sayfaya Git