Cansel Elçin’e büyük ödül, ödülü kim verdi?

Karizmatik oyuncu Cansel Elçin’in yazıp yönettiği başrollerinde Serkan Batçı ve Ali Erkazan’ın rol aldığı ‘Melekleri Taşıyan Adam’ filmine, Hindistan’dan ödül geldi.

Haberler 22.03.2016 - 15:59 Son Güncelleme : 22.03.2016 - 15:59

Karizmatik oyuncu Cansel Elçinin yazıp yönettiği başrollerinde Serkan Batçı ve Ali Erkazanın rol aldığı Melekleri Taşıyan Adam filmine, Hindistandan ödül geldi.

Akşamın haberine göre Proje, ülkede düzenlenen 8. Uluslararası Nashik Film Festivalinde En İyi Yabancı Film plaketinin sahibi oldu. Oyuncu, nisan ayı içerisinde yapılacak olan ödül törenine katılarak, filmin senaristi ve yönetmeni olarak ödülünü alacak. Serkan Batcı, Tereza Bonaventurova ve Ali Erkazanın oynadığı yapım, çocuk yaşta evliliğe farklı bir açısı getiriyor.

Cansel Elçin Kimdir?

Cansel Elçin, 20 Eylül 1973 tarihinde İzmir Tirede doğmuştur. Babası bir terzidir. Bir abisi var. İlkokul 1 ve 2yi Tirede okudu. 8 yaşında ailesi ile birlikte gittiği Pariste yaşamını devam ettiren Cansel Elçin, ilk ve orta eğitimini Pariste Lyce Racinede tamamladı. Lisede dil ve edebiyat okudu. Sonra üniversiteye başladı ama 6 ay sonra bıraktı. 90lı yıllarda bir süre ticaretle uğraştı. Türkiyeden Denizli ve Bursadan getirdikleri bornoz, çarşaf, tekstil gibi ürünleri büyük zincir mağazalara sattı. Bundan da sıkılınca dört senelik bir tiyatro okuluna girdi. Bu dönemde parasız kaldığında krepçide krep yaptı, garsonluk, barmenlik, sonra Ritzte şoför olarak çalıştı, özel şoförlük de yaptı.

Fransanın önde gelen tiyatro okullarından Ecole Florente yazılarak devam etti. New Yorkta Actors Studiolarını kuran Lee Strasbergin oğlu John Strasberg ile Jack Garfeinden sinema ve tiyatro dersleri aldı.

Okulu bitirdikten sonra Fransanın çeşitli bölgelerinde birçok temsilde sahne alarak profesyonel tiyatro hayatına başladı. Tiyatronun yanı sıra çeşitli reklam ve sinema filminde de rol aldı. Aynı zamanda 2007 senesinde senaryosunu da kendisinin yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği Papillon adlı kısa bir film çekti.

1997 senesinde bir temsilde kendisini izlemeye gelen Ferzan Özpetek ile tanışan Cansel Elçin, yönetmenin Harem Suare adlı filmiyle kamera arkasında cast oluşumu ve çekim konusunda deneyim kazandı. Bu paylaşım ayrıca kendisine Türkiyenin önde gelen kadın yönetmenlerinden Tomris Giritlioğlu ile çalışma fırsatı da sundu.

Tomris Giritlioğlu ile tanışmasıyla birlikte Türkiyede oyunculuğa başladı ve Kırık Kanatlar adlı dizi ile 2005 yılından itibaren Türkiyede sanat hayatını sürdürmeye karar verdi.

Cansel Elçin, asıl çıkışını ise Ahmet karakterini canlandırdığı Hatırla Sevgili dizisiyle yaptı. Bu dizide başrolü üstlenen ve Beykent Üniversitesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 7. İletişim Ödüllerinde, 8000 öğrencinin katıldığı anket sonuçlarına göre En İyi Erkek Dizi Oyuncusu ödülü alan Cansel Elçin, Yağmur Taylan ve Durul Taylan kardeşlerin yönettiği Küçük Kıyamet adlı sinema filmi ile Türk sinemasına da adım atmış oldu.

Sertap Erenerin Bir Damla Gözlerimde adlı şarkısının klibinde oynadı.

Cansel Elçin, 4 Temmuz 2012 tarihinde Pınar Apaydın ile evlendi.

Filmleri ve dizileri

2012 - Kötü Yol (Dizi)

2011 - Yalancı Bahar (Dizi)

2011 - Aşk Tesadüfleri Sever (sinema)

2010 - Gönülçelen (Dizi)

2009 - Ada Talip Ertürk Ve Murat Emir Eren (sinema)

2009 - Kampüste çıplak Ayaklar (sinema)

2008 - Cennetin çocukları (Dizi)

2008 - 120 Özhan Eren ve Murat Saraçoğlu (sinema)

2006 - Küçük Kıyamet (sinema)

2006-2008 Hatırla Sevgili (Dizi)

2005 - Kırık Kanatlar (Dizi)

2004 - Lequilibre De La Terreur Jean-Martial Lefranc (sinema)

2004 - Tu Vas Rire Mais Je Te Quıtte Philippe Harel (sinema)

2004 - NavarroUne Femme Aux Abois Jos Pinheiro (tv.filmi)

2002 - La Crim Denis Amar (tv.filmi)

2002 - A Plus Pollux Luc Pages (sinema)

2001 - Lart (Delicat) De La Seductıon Richard Berry (sinema)

1999 - Le Cur A Louvrage Laurent Dussaux (sinema)

1999 - Route De Nuit Laurent Dussaux (tv.filmi)

1998 - Harem Suare (Le Dernier Harem) Ferzan Özpetek (sinema)

1997 - Irma Vep Olivier Assayas (sinema)

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır