Cengiz Kurtoğlu'na "yaralama" ve "hakaret" suçlarından ceza

İstanbul'da bir mekanda sanatçı Orhan Gencebay'a hakaret ettiği gerekçesiyle bir kişiyi darbettiği iddia edilen sanatçı Cengiz Kurtoğlu'na "yaralama" ve "hakaret" suçlarından verilen 2 bin 660 lira para cezası hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Haberler 24.10.2023 - 11:00 Son Güncelleme : 24.10.2023 - 11:16

İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tarafların avukatı katıldı.

Duruşmada söz alan Kurtoğlunun avukatı Burcu Gündüz Battal, müvekkilinin kastı olmadığını, karşılıklı hakaret ve tartışma sonucu olayın yaşandığını belirterek, beraat talebinde bulundu.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Kurtoğlunu basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek şekilde kasten yaralama suçundan 1500 lira, hakaret suçundan da 1160 lira adli para cezasına çarptırarak, hükmün açıklanması geri bıraktı.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müşteki Mustafa Can ile sanık Cengiz Kurtoğlunun, 22 Kasım 2021de ortak arkadaşları Tolga Yücenin doğum günü partisine katıldıkları ve sohbet etmeye başladıkları anlatılıyor.

Sohbet sırasında müştekinin, sanatçı Orhan Gencebay hakkında söylediği sözler üzerine sanığın tepki gösterdiği belirtilen iddianemede, iki taraf arasında sözlü tartışma başladığı ve sanığın müştekiye yumruk attığına yer veriliyor.

İddianamede, müştekinin sanığın bıçaklı saldırısına uğradığı yönündeki iddianın ise kamera görüntüleri ve tanık ifadelerinden doğrulanamadığı kaydediliyor.

İfadesinde sanık Kurtoğlunun, Gencebay hakkında hakaret içerikli eleştirilerde bulunması nedeniyle müştekiyi uyardığı aktarılan iddianamede, bunu sürdürmesi üzerine eliyle ağız kısmından tuttuğu müştekinin yüzünü belki tırnağının çizmiş olabileceğini söylediği anlatılıyor.

İddianamede, sanığın basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek şekilde kasten yaralama ve hakaret suçlarından 7 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Ana Sayfaya Git