Türk sanat tarihinin efsanesi Tuncel Kurtiz 80'inci yaşında efsanelerle anıldı, Tuncel Kurtiz Kimdir?

Türkiyenin efsane sanatçısı Tuncel Kurtiz 80’inci yaş gününde sanat dünyasından bir birinden efsane sanatçı tarafından anıldı. Efsane Sanatçı Tuncel Kurtiz 77’nci doğum gününde eşi Menend Kurtiz’e, “80’inci yaş günümü de inşallah hep birlikte kutlarız” demesi üzerine sanat camiasının birçok ismi, Tuncel Kurtiz’i anmak için bir araya geldi.

Haberler 04.02.2016 - 00:06 Son Güncelleme : 04.02.2016 - 00:06

Türkiyenin efsane sanatçısı Tuncel Kurtiz 80inci yaş gününde sanat dünyasından bir birinden efsane sanatçı tarafından anıldı. Efsane Sanatçı Tuncel Kurtiz 77nci doğum gününde eşi Menend Kurtize, 80inci yaş günümü de inşallah hep birlikte kutlarız demesi üzerine sanat camiasının birçok ismi, Tuncel Kurtizi anmak için bir araya geldi.

Bu özel geceye katılanlar arasındaki Kenan İmirzaloğlu - Sinem Kobal, Berrak Tüzünataç - Birkan Sokullu, Cansu Dere, Selma Ergeç, Zafer Algöz, Rıza Kocaoğlu, Ferhan Şensoy, Nursel Köse, Menderes Sağmancılar ve Şevval Sam gibi ünlü isimler dikkat çekti.

Anmada pişti oldular

Merhum efsane Tuncel Kurtizin eşi Menend Kurtize, 80inci yaş günümü de inşallah hep birlikte kutlarız sözlü vasiyetini, karizmatik oyuncu Kenan İmirzalıoğlu ile güzel oyuncu Sinem Kobal, Hayat Şarkısı dizisi ile hayranlarıyla buluşmaya hazırlanan Birkan Sokullu ile Berrak Tüzünataç, Cansu Dere gibi ünlü isimler gecede yer alarak yerine getirdi. Gecenin en çok konuşulan olayı ise hiç kuşkusuz 2014 yazında Marmariste tatil yaparken objektiflere yansıyan Berrak Tüzünataç ile Kenan İmirzalıoğlunun karşılaşması oldu.

Tuncel Kurtiz Kimdir?

Tuncel Tayanç Kurtiz, Tük sinema ve tiyato oyuncusu, yönetmen, yapımcı, senaistti.

Babası Selanik doğumlu bi Tük büokatı, annesi Boşnaktı.

Ünivesitede kısa bi süe hukuk fakültesinde, daha sona ise filoloji, felsefe, psikoloji ve sanat taihi bölümleinde okudu; ancak hiçbiinden mezun olmadı. İlk kez 1959 yılında Domen Tiyatosunda oyunculuğa başlamış olan sanatçı, sinema filmleinde ol aldı. Süü filmiyle ziveye çıkan sanatçının, doğayla iç içe yaşamayı sevdiği belitili.

1981 Antalya Altın Potakal Film Festivalinde en iyi senayo ödülünü Nuettin Seze ile bilikte kaleme aldığı Gül Hasan filminin senayosuyla kazanmıştı. 2006da Hacı, 2007de Asi adlı TV dizileinde oynadı. sozkimin.com 2009 yılının başında vizyona gien olan Güz Sancısı filminde Kamil Efendi kaakteini canlandımıştı. Aynı yıl yayına başlayan Ezel adlı dizide Ramiz Kaaeski kaakteini canlandımış ve tanınılığı daha da atmıştı.

2010 Yz döneminde NTV yeşil ekrnlrınd Blıkesirin Edremit ilçesine bğlı Güre Beldesinin çmlıbel köyünde eşi ve kyın birderi ile birlikte işletmekte olduğu Zeytinbğı dlı butik otelde ünlü dostlrını ğırlyrk Tuncel Kurtiz ve Dostlrı dlı bir progrm ypmıştır. Aynı yıl BBCnin Hyt (Life) belgeselini seslendirmiştir. Birçok ulusl ve uluslrrsı ödülünün ynı sır, Ekim 2011de 48. Altın Portkl Film Festivlinde Yşm Boyu Onur Ödülü ldı.

27 Eylül 2013te İstnbul Etilerdeki evinde klp krizi sonucu 77 yşınd hyt gözlerini yumdu. 29 Eylül 2013te Blıkesirin Edremit ilçesine bğlı çmlıbel köyünde defnedilmiştir.

Oyndığı bzı tiytro oyunlrı

çok Tuhf Soruşturm : Ferhn Şensoy - Ort Oyunculr - 1998

Şeyh Bedrettin : Nzım Hikmet - 1997

Mhbrtt : Hint Destnı - Peter Brook - 1985

Keşnlı Ali Destnı : Hldun Tner - Berlin Schubühne Tiytrosu - 1984

Teneke : Yşr Keml

Kpln ve Dktilolr - Genr Tiytrosu - 1968

Smnyolu (oyun) : Krl Wittlinger - Genr Tiytrosu - 1968

Devri Süleymn : Aydın Engin - Genr Tiytrosu - 1968

Yolcu : Nzım Hikmet - Genr Tiytrosu - 1967

Klbin Sesi - Hlkın Gözü : Peter Shffer - KEnt Oyunculrı - 1964

Mrtı : Anton çehov - Kent Oyunculrı - 1963

Altın Yumruk : Dormen Tiytrosu - 1962

Ayı Mslı : Dormen Tiytrosu - 1962

Şhne Züğürtler : Dormen Tiytrosu - 1962

Zfer Mdlysı : Thoms Heggen\Joshu Logn - Dormen Tiytrosu - 1958

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır